Agenda

Manifestar-se no és cap delicte: absolució Joan, Guifré i Atiki.

26/04/2016

Atiki

 

ABSOLUCIO3Atiki és mebre de l’Assemblea Gorga, de l’Assemblea Popular de Mollet imilitant d’En Lluita.

El 29 de febrer de 2012, en Joan, en Guifré i l’Atiki (aquests dos últims militants d’En Lluita) van participar a la manifestació convocada per la comunitat educativa contra les retallades a les universitats, quan al voltant 15h van ser detinguts a prop de Plaça Universitat(BCN) per 6 policies vestits de paisà.

Els estudiants s’enfronten a condemnes d’un any per desordres públics i 14 mesos més pels danys causats i una multa de més de 3.000 euros. Aquest és el resultat d’un judici que va començar per faltes, però l’Ajuntament de Barcelona, en aquell moment Governat per CDC, va demanar que es passes a penal al·legant que el valor d’un contenidor són 1800€, superior als 400€ de la via administrativa, sense presentar peritatges, ni la matrícula del contenidor ni imatges que mostrin el seu estat. El resultat d’això són  condemnes de presó(que per administratiu no es contemplen) i multes molt més elevades.

El judici se celebrarà aquest dijous a les 12h a la Ciutat de la Justícia(BCN). L’Ajuntament de Barcelona s’ha retirat del cas, però es presentaran com a acusació la fiscalia i 2 agents de la Guàrdia Urbana, dels 6 que eren realment. Joan, Guifré i Atiki van marxar de la manifestació abans de que comencessin les càrregues policials, amb la qual cosa, els agents no han pogut presentar cap tipus de prova més enllà de la seva paraula, contrària a la dels 3 acusats i 3 testimonis més.

Aquest cas se suma a una llarga pila de detencions indiscriminades, judicis sense proves valides, falses testificacions i muntatges policials que l’únic que fan és blindar la repressió com a tàctica política per desactivar la lluita social i aprofundir la relació entre el poder polític, els cossos policials i el sistema judicial. Perquè no estan jutjant només 3 joves, si no el dret a la manifestació. I tot això en el marc de la Ciutat Morta del 4F, la de l’assassinat de Juan Andrés Benítez, les 90 detingudes per l’#EfecteCanvies o les persecucions constants als manters de Barcelona. Un marc de fons trist tacat d’injustícia i abusos de poder per ofegar la lluita social.

Però no ens quedarem de braços creuats. No deixarem que se’n surtin amb la seva tant fàcilment, i plantarem cara. Per això fem una crida solidaria per concentrar-nos davant de la Ciutat de la Justícia(Gran Via de les Corts Catalanes 111) i demanar l’absolució de les encausades. Perquè mentre condemnen innocents els delinqüents segueixen al “Congreso de los Diputados” o al Parlament de Catalunya i contra la seva repressió la nostra millor arma és la solidaritat.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×