Agenda

Aturem la repressió. Construïm la resistència.

01/06/2012

En lluita. L’escalada repressiva que pateixen els moviments socials i les organitzacions d’esquerres arreu dels Països Catalans fa temps que ha traspassat totes les línies vermelles. Al centenar de detencions que s’han produït en els darrers mesos, els diversos empresonaments, la web d’en Puig, l’allau de multes econòmiques… cal sumar-li la presó preventiva declarada contra l’ Andreu C., militant de Maulets, i en Rubén M. de Sants, acusats de integració en organització criminal, i la demanda de 36 anys de presó per la sindicalista de la CGT Laura Gómez.

Les demostracions de força per part de l’estat ens permeten constatar la profunditat de la crisis política que travessa el capitalisme espanyol, doncs són un clar símptoma que la ruptura en el consens social i la presa de consciència col·lectiva des de baix obliguen a la classe dirigent, a l’1% i els seus representants, a recorre a la por i la repressió per tal de mantenir el seu poder. La dominació emana cada cop menys de l’hegemonia i recau de forma creixent en el monopoli de la violència que detenta l’estat. La crisi econòmica despulla l’aparença democràtica de l’economia de mercat. La lluita econòmica i la política s’entrellacen de forma creixent en tots i cada un dels conflictes actuals, provocant la percepció, cada cop més generalitzada, de necessitar una superació integral del sistema.

Però no podem oblidar que el capitalisme pot sobreviure sense democràcia ni drets democràtics. És per aquest motiu que malgrat l’explicitació de la crisi de règim que pateix l’estat espanyol, no podem restar passius pensant que el sistema s’enfonsarà sol o per l’acció de grans masses socials que espontàniament arribaran a conclusions anticapitalistes. El sistema defensarà els seus privilegis amb tot allò que sigui necessari. No només passarà per sobre de la nostra dignitat, sinó per sobre de la nostra llibertat i si cal de les nostres vides.

Davant aquest onada repressiva, i la més que probable agudització futura, l’esquerra organitzada i els moviments socials hem de fer passos clars, respectant la idiosincràsia de cada espai, per teixir una aliança que ens permeti encarar la lluita de forma estratègica i unitària, que ens permeti evitar l’esgotament i la dispersió. La repressió i la criminalització poden comportar efectes molt negatius als moviments socials; desviar el focus i els objectius de la lluita, desgastar física i anímicament els activistes, dividir les diferents sensibilitats que conflueixen en el moviment… És per aquest motiu que, si no apleguem forces i encarem la lluita de forma estratègica, la repressió pot endur-se per davant no només la llibertat i els somnis de moltes de les nostres companyes, sinó la possibilitat de plantejar dignament la batalla contra l’1%.

Per la llibertat dels presos polítics i la retirada de tots els càrrecs i multes econòmiques als vaguistes del 29M! Solidaritat, unitat i lluita. Nosaltres o ells.

En lluita, 31 maig 2012.

—–

Estas d’acord amb nosaltres? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Pots llegir també el diari d’aquest mes En lluita

Conecta’t a les xarxes socials www.facebook.com/Enlluita | http://twitter.com/enlluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×