Agenda

CATACRAC a les eleccions sindicals al Parc Taulí de Sabadell

26/03/2015

Juan Francisco, membre de CATAC-CTS-IAC

catacrac

El 23 de març es van celebrar les eleccions sindicals a la Corporació Sanitària Parc Taulí, un gegant de la sanitat concertada catalana, amb 3190 electors. Amb una participació del 51.4% els resultats obtinguts es mostren en el gràfic:

grafictauli

Els resultats respecte al 2011 mostren una gran baixada dels sindicats majoritaris en el sector sanitari (UGT, CCOO, MC, SATSE): UGT i CCOO baixen 8 representants, SATSE (sindicat d’infermeria) que no tenia representació tornava a quedar-se’n sense, i Metges de Catalunya (MC) únic sindicat majoritari que manté la seva representació. USOC ha guanyat les eleccions recollint part d’aquest descontent amb els sindicats de classe majoritaris, però la gran campanada i el més rellevant és la irrupció de CATAC-CTS, sindicat que pertany a la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), com a segona força, quedant-se a 39 vots d’USOC. La irrupció del sindicalisme alternatiu i assembleari a l’empresa amb major nombre de treballadors de Sabadell és sorprenent ja que era la primera vegada que es presentava a unes eleccions sindicals i amb només un any i mig de trajectòria.

L’inici
L’Assemblea de CATAC-CTS va néixer després de la signatura al juliol de 2013 d’un pacte d’empresa després de la finalització de la ultraactivitat del conveni col·lectiu a causa de la reforma laboral del PP. El pacte va ser signat per totes les forces sindicals presents el 2013 excepte MC, venent el discurs de la por: si no es signava el pacte anàvem a l’Estatut dels treballadors. En aquest moment, donada la desprotecció total que suposava acceptar aquest pacte, 5 persones vam acordar que calia revertir la situació i vam constituir la secció sindical CATAC-CTS al Parc Taulí.

Corrent d’opinió: CATACRAC
Sense representació al comitè d’empresa i només nodrits de filtracions de membres del comitè, l’Assemblea de CATAC-CTS es va centrar en crear un corrent d’opinió crítica al que passava amb les condicions laborals en el nostre centre de treball. Aquest corrent d’opinió la transmetíem a través de la creació d’unes fulles informatives que vam anomenar CATACRAC, amb títols com: “Ens volen submisos i pretenen que ens autoexplotem”, “Línies vermelles, ara ni un pas enrere” i “Directius i direccions, allò que no minva en la Sanitat Pública malgrat la crisi” (veure enllaç: catacparctauli.wordpress.com/catacracs ).

La importància de la lluita des de a baix
Mentre creixíem amb moltes dificultats (prohibició de reunions en sales de l’hospital, vet a realitzar assemblees públiques, persecució sindical a l’hora d’accedir a cursos de formació d’altres sindicats, etc.), les condicions laborals anaven empitjorant davant la passivitat del comitè de empresa. L’aplicació unilateral de l’augment de la jornada laboral per part de la direcció de l’empresa al gener 2014 i l’anunci de pagament del 20% de la paga extra de Nadal va fer que les treballadores del Parc Taulí es revoltessin. En el primer cas, van portar al director general davant una Assemblea de Treballadores/s aconseguint la flexibilització d’aquest augment de la jornada exigida en l’Assemblea. I en el segon cas, després d’un mes de mobilitzacions diàries d’una hora, un augment per part de l’empresa del pagament al 60% de la paga extra i a un compromís polític entre conseller de Sanitat i alcalde de Sabadell per pagar el 40% restant. Aquestes dues grans victòries van ser aconseguides per iniciativa de les treballadores amb un comitè trepitjat i a remolc.

L’Assemblea de CATAC-CTS va saber donar-li la importància i rellevància als moviments sorgits des de baix, diluint les seves sigles i participant de manera activa en ells. Això ha fet que els membres de l’Assemblea siguin reconeguts per les companyes com a gent amb ganes de lluitar pels drets laborals de tots i totes.

Les treballadores del Parc Taulí han tingut memòria a l’hora de votar a les eleccions, han castigat a les forces majoritàries i han donat un suport clar a la manera de fer de l’Assemblea de CATAC-CTS. Ser la segona força pesa, però sabem que per respondre hem de seguir en la mateixa línia de treball, col·laborant amb els moviments des de baix, informant veraçment, rebatent el discurs de la por i fent partícips a les companyes de les decisions que afecten les seves condicions laborals.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×