Agenda

Conductors de rickshaw a Barcelona: treballadors invisibles del turisme

27/04/2016

Denis Labbe i Isaac Salinas

acto sindical

 Denis Labbe i Isaac Salinas

Barcelona, ​​la capital catalana, la ciutat progressista, emprenedora, avantguardista, liberal, amb un ampli patrimoni arquitectònic que no s’ha aturat en el seu desenvolupament… no té apel·latius que l’enquadrin. La seva fama està més que justificada. No obstant això, a nosaltres, els conductors de rickshaw (tricicles per a passejades turístics), que treballem des de fa 15 anys als seus carrers, el silenci de les autoritats ens deixa atònits i amb un sabor amarg, que té l’alegalitat com a plat principal i les multes com a sucosa guarnició.

Des de febrer de 2016, l’aprovació i aplicació d’un decret municipal es tradueix en una major ofensiva de multes a conductors, no empreses. Fins al dia d’avui, sumen més de 40 i, si segueix el silenci de les autoritats portuària i municipal, continuarem sent-ne afectats.

Malgrat ser un actor econòmic no menor, el nostre grup de treballadors, que inclou alguns amb càrregues familiars, persones que hem triat viure a la ciutat d’una forma sostenible i ecològica (com a la Barcelona actual la presenten)… ens trobem submergits en un llimbs de desregulació i al·legalitat que ens agrupa amb la resta de subjectes invisibilitzats darrere de la gran pancarta publicitària de la “Marca Barcelona”; una marca que ofereix enormes rendiments als grans capitals i precarització, informalitat i estacionalitat a la major part de mans que la sustenten.

El març d’enguany vam iniciar –com a resultat de tota aquesta cortina que ens oculta rere les bambolines– la secció sindical de conductors de rickshaw de Barcelona, ​​adherida a la IAC. D’aquesta manera esperem fer front a la injustificada acció policial i aconseguir aturar aquest silenci de l’Ajuntament envers nosaltres. Volem aconseguir així mateix condicions laborals dignes, i una regulació que inclogui la nostra veu com a treballadors i principals actors d’aquest sector del turisme.

Quatre empreses són les que funcionaven en aquest sector fins fa poc temps. No totes elles són culpables de la crisi actual en què ens submergim. Però el seu funcionament fins ara ha permès mantenir condicions una mica irregulars per als treballadors. En certs casos, hi ha un clar fet d’espoliació del conductor, documentat pel contracte d’arrendament del rickshaw. Curiosament aquestes irregularitats, quan van succeir o succeeixen encara sense llicència, ens han posat al tamboret dels acusats, impossibilitats de defensar el nostre dret a treballar dignament.

Aquesta situació, que es ve donant durant més d’una dècada, és la que volem canviar ara, i confiem que l’Ajuntament acabi amb el silenci que fins a dia d’avui manté. Volem canviar aquest sistema irregular en què funcionem. Amb aquest horitzó estem fent les primers passes, des de l’autoorganització. Entenem que, amb una bona regulació del sector, podrem:

1) Acabar amb els abusos de les empreses cap als treballadors.

2) Promoure models d’organització més justos i inclusius per als conductors.

3) Donar suport a una mobilitat sostenible, ecològica i propera a la ciutadania.

4) Establir un precedent en el sector turístic de Barcelona que reflecteixi les voluntats dels seus treballadors i treballadores.

El nostre col·lectiu és divers i funcionem sota la premissa de consensos, la qual cosa fa més rica la discussió, i per tant, més complex el seu desenvolupament. Pensem en un model democràtic, sense majories ni minories, sinó actors individuals amb veu i opinió pròpia que ha d’estar inclosa forçosament en les bases de la nostra organització col·lectiva.

En un sol mes de temps, hem aconseguit organitzar en el sindicat a una tercera part del nostre sector (vora dels 30 conductors) i si seguim avançant, en un mes més, podrem arribar a la meitat dels conductors de rickshaw a Barcelona. Tenim eines de comunicació interna i externes, com el butlletí que hem editat pels conductors, o els perfils a xarxes socials (Rickshaw Dignitat a Facebook, @RickshawDigne a Twitter). Sabem que hi ha companys que simpatitzen amb el sindicat, però no han fet el pas encara d’unir-se i participar activament, potser per por a l’acomiadament. És per això que volem fer-nos més forts, per acabar amb totes les irregularitats que ens afecten directament a la nostra tasca. D’aquí que la comunicació i el traspàs d’informació siguis importantíssims: tot i que un conductor no estigui associat al sindicat, nosaltres sempre ens solidaritzem amb els nostres companys en cas de conflictes amb els seus caps.

L’acomiadament d’un company (Isaac Salinas) per part de Pedicabs per tan sols convocar la primera assemblea sindical és un precedent que mostra un extrem del tipus d’accions que han tingut les grans empreses del sector que funcionen en l’actualitat. Esperem, en aquest sentit, que el judici contra Pedicabs el 9 de maig serveixi, entre altres coses, per posar fi a la repressió cap als treballadors. Tenim una agenda atapeïda durant les pròximes setmanes, amb dues activitats públiques:

– Xerrada sindical el 28 d’abril a les 19h a l’Espai Basset d’Hostafrancs (veure cartell).

– Manifestació de conductors de rickshaw el 5 de maig a les 18h.

Pel dijous 5 de maig estem preparant un desplegament de conductors de rickshaw que es dirigiran a Plaça Sant Jaume des de la platja de la Barceloneta per exigir “Aturar les multes a conductors”, i també que l’Ajuntament s’hi pronunciï i acabi amb el seu silenci respecte a la nostra situació. Estem treballant des de la IAC per comptar amb la presència de col·lectius de la ciutat (Marea Pensionista, Iaioflautes, Assemblea d’Aturats, etc.) en la nostra marxa, i amb tota la gent que pugui venir a donar-nos suport a les 19h a Plaça Sant Jaume.

Hem realitzat un treball d’anàlisi tècnica del marc regulatiu del nostre sector, i tenim propostes constructives per aportar a les autoritats. Confiem que l’actual administració de l’Ajuntament de Barcelona no en faci oïdes sordes, com ha estat la tònica fins a dia d’avui. La manifestació del dia 5 té com a fi que la nostra veu sigui escoltada i deixar de ser invisibles. Ens veiem allà!

 

Denis Labbe és conductor de rickshaw i delegat de la secció sindical de conductors de rickshaw de la Federació d’Altres Activitats (FAA) de la IAC

Isaac Salinas és conductor de rickshaw, membre de la IAC i d’En lluita

 

Articles relacionats:

http://correscales2016.org/es/2016/03/relato-de-un-conductor-de-triciclo-rickshaw-en-la-ciudad-de-barcelona/

http://diaritreball.cat/conductors-de-bici-taxi-un-nou-exemple-del-binomi-turisme-i-precarietat/

http://diaritreball.cat/14853-2/

http://diaritreball.cat/15002-2/

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×