Agenda

CUP-Capgirem Barcelona: des dels barris construïm la ruptura

10/02/2015

Diego Garrido

AgX0n_i5UJgit6b2T-2oHuhMyOSZnNGuovhc9J8Ln6OI

El matí del passat dilluns 9 de febrer, a la Plaça Catalunya es van aplegar un grapat d’activistes i militants barcelonines per desvetllar la candidatura sorgida a partir de les Trobades Populars Municipalistes.

Aquest procés va començar el 29 de març de 2014 com una proposta oberta llançada per la Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona a tots aquells sectors que volguessin configurar una aposta electoral de ruptura per l’Ajuntament de Barcelona, per un canvi de model de ciutat, des dels carrers i pels veïns i veïnes. Després de tres Trobades amb més de 200 persones, amb l’aprovació dels principis polítics, el codi ètic i moltes hores invertides per desenvolupar els primers esborranys dels eixos programàtics, dilluns va prendre forma la candidatura, amb el nom més votat per les persones participants en el procés: CUP-Capgirem Barcelona.

Per capgirar la Marca Barcelona que prioritza el turisme i els congressos empresarials internacionals per davant dels barris i els serveis públics assequibles per a tothom. Per donar la volta a l’Ajuntament, donant veu aquelles que són sistemàticament silenciades: immigrades, veïnes dels barris empobrits o plataformes i moviments socials, enganyats per l’administració i reprimits quan decideixen lluitar. En definitiva, ser una eina de les lluites socials i veïnals, mai una substitució, per guanyar les seves demandes d’una vida més digna a la capital de la precarietat; i ser motor d’un canvi més profund quan l’entramat econòmic i institucional actual no ens permeti aconseguir-la.

Comença ara una fase de desplegament als barris de la ciutat, per construir entre tots i totes aquesta candidatura, generant alhora espais de contrapoder que han d’anar molt més enllà de la campanya electoral i les eleccions. Els Comitès de Campanya Territorials per districtes, formats a partir d’Assemblees Obertes CUP-Capgirem Barcelona que s’estan convocant aquest mes de febrer, han de ser l’embrió d’aquests espais, que malgrat durant la campanya es trobi front a una altra candidatura amb un plantejament de sortida rupturista com és Barcelona en Comú, el dia després de les eleccions, als barris, des de la pluralitat, caldrà seguir teixint el poder popular.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×