Agenda

Del 24N al 29N: tornem als carrers per la nostra dignitat

10/11/2014

Juan Antonio Casado

FOTOSATMARCHADIG

Les marxes de la dignitat tornen a convocar a la mobilització amb unes jornades de lluita del 24 al 29 de novembre. Després de l’assistència d’un milió de persones a Madrid a les històriques marxes del 22 de Març amb el lema “pa, feina, sostre i dignitat”, la plataforma Marxes de la Dignitat va decidir donar continuïtat a la lluita amb convocatòries com la de rodejar els parlaments al juny, ocupacions a les oficines de l’INEM i la recent mobilització als premis Príncep d’Astúries.

Ara torna al carrer amb aquesta jornada de lluita per una feina digne, per la renda bàsica, pels serveis públics i de qualitat, per les llibertats democràtiques, en contra el pagament del deute, l’atur, la precarietat, les retallades, el TTIP, la corrupció, el règim del 78 i la repressió, posant especial èmfasi en mobilitzar-se el 25 de novembre contra la violència cap a les dones i el 29 en les manifestacions que es convocaran a totes les capitals de província del Estat. És una nova oportunitat per sortir al carrer amb reivindicacions tant justes com necessàries i intentar tenir un impacte mediàtic que sensibilitzi la població portant-la a la mobilització i a una actitud crítica contra els que no paren d’atacar els drets i les llibertats de tots i totes.

Però a l’hora, hem de treballar per a que “l’ànima del 22M” vagi més enllà d’aquestes mobilitzacions mediàtiques que, si bé serveixen per sensibilitzar la població i desprestigiar als que retallen i ataquen al poble, poden portar a la monotonia i fer que aquest moviment es difumini, ja que la gent quan lluita necessita victòries que els hi donen la motivació a seguir. Aquestes victòries són possibles i son nombrosos els exemples tant històrics com actuals de les victòries laborals i socials; la retirada de la reforma de la llei del avort i la dimissió de Gallardón son algunes de les més recents.

És el moment d’aprofitar que en aquesta plataforma participen les diferents marees, sindicats alternatius, associacions de veïns, organitzacions polítiques, etc. Per anar pensant en una vaga general que faci mal allà on més fa mal, que uneix les lluites de les marees, contra els desnonaments, pel dret a decidir, que serveixi per a que les bases critiques dels sindicats desbordin a les burocràcies als centres de treball, deixant-les en evidencia, per fer una demostració de força i de que no tenim por a lluitar i paralitzar la economia de la que la majoria de treballadors i treballadores, som creadors i creadores davant una minoria que s’emporta els grans beneficis. S’ha d’aprofitar la il·lusió i la força que el 22M va generar a tanta gent per treballar en un calendari de vagues amb lluites concretes de sectors combatius i en una vaga indefinida que posi les cordes al govern fins que marxin per sempre i sentar les bases en una societat més lliure i igualitària, sense governs que retallin i col·laborin amb les polítiques de la Troika.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×