Agenda

El BDS surt al carrer per assenyalar les institucions còmplices d’Israel

23/10/2015

Carlos Macías

palestina

La tarda del passat dimarts 20 d’octubre més de 100 persones ens vam reunit a la cruïlla del carrer Mallorca amb Pau Claris, davant de la delegació del govern espanyol en un acte de solidaritat amb el poble palestí i sota el lema “L’últim dia de l’ocupació serà el primer dia per la pau”.

L’acte va tenir lloc a les 19.00 hores i va ser organitzat pels grups BDS Catalunya, Comunitat palestina de Catalunya i la coalició prou complicitat amb Israel dintre de la campanya internacional Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra l’estat d’Israel. La convocatoria va arreplegar un conjunt molt plural de gent que si bé no fou molt nombrós sí que suficient per tallar el transit a la cruïlla. L’acte, entre banderes palestines i pancartes de recolzament ha comptat amb diferents manifestos, proclames contra l’ocupació israeliana i crits de solidaritat amb les persones palestines.

La intenció de la concentració era denunciar i condemnar, un cop més, el context de repressió i violència contra el poble palestí, mentre en aquests moments es donen enfrontaments entre el jovent palestí i la policia israeliana que ha suposat, des de començaments d’Octubre i com indiquen portaveus de BDS Catalunya, la mort de 44 palestins i 8 israelians sense comptar ferits. Actes com aquest no només són important per fer mostra de solidaritat i condemna de la situació a la zona sinó que volen visibilitzar també arguments contraris a l’estat d’opinió generat pels mitjans de masses que dibuixen explosions de violència sobtades (en aquest cas per part del jovent palestí) en una suposada situació de pau i normalitat.

En la mateixa línia, es vol senyalar a les nostres institucions com a còmplices de la situació. Se li demana al Govern Espanyol l’embargament militar a Israel, a la Generalitat el trencament dels acords que es van signar al Novembre del 2012 entre el Govern de CiU, Israel i les universitats catalanes, i a l’Ajuntament de Barcelona el trencament del germanament entre la nostra ciutat i la ciutat de Tel Aviv.

Segons el grup BDS Catalunya, fins al moment, les institucions a casa nostra no han escoltat les reivindicacions esmentades. Lluny d’això, en més d’una ocasió, i com a indicador, el govern d’Artur Mas ha assenyalat l’estat d’Israel com a un referent pel seu procés de suposada autoconstrucció com a Estat entre d’altres.

Per qüestions com aquestes, la concentració de dimarts no serà la última i els grups organitzadors, activistes i simpatitzants continuarem insistint i lluitant per fer entendre que no només l’Estat d’Israel no representa cap model, sinó que s’han de trencar-hi les relacions.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×