Agenda

Èxit de la mobilització a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell

23/12/2014

Juan Francisco

FB_20141223_13_43_44_Saved_Picture

L’última reforma laboral del govern del PP anava dirigida a eliminar els convenis col·lectius limitant la seva ultraactivitat a 1 any i a la desaparició del mateix en cas de no arribar a un nou acord. Això ha passat a la Corporació Sanitària Parc Taulí (Sabadell). El 2013, en les negociacions per a un nou conveni, va intervenir un mediador oferint un conveni que va ser rebutjat majoritàriament pels professionals de la sanitat concertada.

Després de l’extinció del conveni de la sanitat concertada, els sindicats del Parc Taulí de Sabadell van transmetre el discurs de la por de passar a estar regulats per l’estatut dels treballadors si no s’arribava a pactes amb l’empresa, en contra de les tesis defensades per els sindicats alternatius (CATAC-CTS-IAC) i també per Metges de Catalunya que defensaven la contractualització de les condicions laborals després de la ultraactivitat dels convenis col·lectius, és a dir, el conveni desapareix com a tal, però les condicions del mateix passen a formar part dels contractes de treball. D’aquesta manera es va signar el juliol de 2013 un pacte d’empresa amb fortes retallades: paga per objectius i la 14a paga quedaven subjectes a l’equilibri pressupostari, reducció del 5% en les taules salarials, augment de la jornada laboral superior a la que s’ha aplicat a l’Institut Català de la Salut.

A finals de novembre després de fracassar l’intent de negociar un nou conveni del sector, la direcció del Parc Taulí va comunicar a la representació social que només podien fer front al pagament del 20% de la paga extra i comença una ronda de contactes per obrir l’1 de desembre el procés de negociacions prèvies per aplicar l’article 41 de l’estatut dels treballadors per modificar substancialment les condicions laborals, coneixedora que el setembre passat l’alt tribunal català va fallar a favor de la contractualització de les condicions laborals després de la ultraactivitat del conveni.

Organitzant-nos des de baix

El pagament del 20% de la 14ena paga va desencadenar la ràbia continguda dels i les professionals del Parc Taulí després de 3 anys de retallades amb un comitè d’empresa incapaç de defensar-los d’aquests atacs. Així que van decidir organitzar-se al marge del comitè i exigir el que és seu, el cobrament de la 14ena paga completa. Després d’1 mes d’accions de protestes diàries, amb xiulades al hall de l’hospital, xiulades a l’edifici de la direcció, talls de la carretera principal de Sabadell, reunions amb l’alcalde de la ciutat, amb el CatSalut (institució pública que contracta els serveis de la sanitat concertada), la direcció en les reunions amb la representació social ha anat augmentant el % de la 14a paga a rebre pels professionals. El 10 de desembre del 20 va passar al 42%, el 17 de desembre passa al 60%. Fins que arribem al dia 22 de desembre on es garanteix el pagament del 100% de la 14a paga. Paral·lelament, en les negociacions per canviar les condicions laborals per a l’any 2015, les propostes de l’empresa també van ser sent millors, començant per prorrogar el pacte existent, després garantint el 50% de la 14a paga i finalment el 100% mantenint la resta de retallades. Malgrat arribar al 100%, els professionals en 2 dies han recollit 1500 signatures, de 3500 treballadors que componen el Parc Taulí, per reclamar el que els és seu no només per l’alt tribunal català sinó ara també pel Tribunal Suprem exigint les condicions de l’antic conveni en els seus contractes. Amb aquesta pressió, els sindicats del Parc Taulí no han signat cap acord, i la modificació de les condicions laborals via article 41 seran denunciades.

Els i les professionals del Parc Taulí han tornat a demostrar que amb la constància, les protestes contundents, organitzades des de baix es poden aconseguir èxits en la lluita per la defensa de les condicions laborals. La lluita que es perd és la que no es fa, i això ho han tingut clar. La conseqüència d’aquestes accions de protesta, ha estat la constitució d’una plataforma assembleària de treballadors i treballadores del Taulí, que seguirà lluitant per tombar les retallades que unilateralment l’empresa ha decidit aplicar.

Juan Francisco és Membre de CATAC-CTS-IAC a Parc Taulí i d’En lluita.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×