Agenda

La Marxa Feminista del Maresme clama per un avortament lliure i gratuït

31/03/2014

Enric Rodrigo

marxafeministamaresme

Unes 300 persones es van manifestar el passat divendres 28 de març en la Marxa feminista del Maresme. Les assistents, convocades davant l’estació de trens de Mataró, van clamar contra la reforma de la llei de l’avortament del ministre Gallardón.

Un original vídeo on es simulava les sortides d’emergència davant d’un embaràs no desitjat, -un avortament clandestí i ple de riscos per les dones de classe treballadora o un avortament amb seguretat mèdica però fora de l’Estat espanyol per aquelles dones amb alts recursos econòmics-, ha rebut més de 46.000 visites en només dos dies.

La marxa feminista va recórrer el centre de la ciutat, aturant-se en diferents indrets per a la lectura de comunicats o la realització d’accions simbòliques. La cèntrica plaça Santa Anna va ser renombrada com a “8 de Març” per denunciar la manca de visibilitat de les dones en la societat. Al final del comercial carrer Barcelona on s’apleguen nombroses botigues de roba es va llegir un comunicat que ressaltava el sexisme al que es veuen sotmeses les dones mitjançant l’ideal de dona esvelta i glamurosa, cosificada sexualment pels estereotips promoguts per la publicitat i les marques.

Abans de finalitzar el recorregut de la marxa davant l’ajuntament de Mataró amb la lectura del manifest, i fer un minut de silenci en rècord a les víctimes de la violència masclista a la Plaça de l’Ajuntament, una obligada aturada davant l’església de Santa Maria recordava les morts provocades pels avortaments clandestins arreu del món. Uns avortaments clandestins que seran l’única sortida d’emergència possible per a milers de dones joves i treballadores amb la reforma de la llei de l’avortament del ministre Gallardón. Una contrareforma que segueix els dictats pro-vida dels sectors més reaccionaris i conservadors de l’església catòlica i que prioritza la conservadora moral cristiana de missa i rosari a la salut física i psicològica de les dones embarassades. “Fora els rosaris dels nostres ovaris” cridàvem totes davant l’església mentre un grup de joves restaven immòbils a terra davant l’església, tacades de sang, cobertes de sang, víctimes d’un govern masclista que no respecta el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos.

Unitat popular per canviar-ho tot

El govern del Partit Popular s’ha declarat novament enemic dels drets de les dones. No només per aquesta reforma. Les seves retallades en serveis socials afecten a centenars de milers de treballadores i usuàries i afecten especialment a les dones joves i empobrides que sovint es veuen forçades a assumir tasques fins ara mínimament garantides per un suposat Estat del Benestar.

La dreta catalana no es queda pas enrere. Des de les retallades en sanitat i educació, fins als models especuladors que ensorren els nostres barris i ciutats portant més precarietat a les nostres vides, la dreta catalana és corresponsable de la regressió de drets que patim actualment els treballadors i treballadores.

La Trobada per la Unitat Popular que es celebrarà a Mataró el proper 6 d’abril i que aplegarà a activistes dels diferents moviments socials de la ciutat, serà sens dubte un espai per acumular forces per canviar-ho tot. Recuperar drets, com el dret al propi cos i a un avortament lliure, gratuït i amb plenes garanties mèdiques per a les dones. Recuperar els nostres barris i ciutats, posant les persones per davant dels beneficis de màfies corruptes, especuladors i empreses privades unides per portes giratòries tant al govern espanyol com a la Generalitat. Recuperar, al cap i a la fi, les nostres vides conquerint drets socials i nacionals fins ara negats. Per ser capaces de decidir sobre les nostres vides ens queden moltes marxes per recórrer plegades i molta unitat popular per construir. Juntes podem.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×