Agenda

La Marxa de la dignitat comença a caminar

08/02/2014

Mireia Herrera

A Girona el gener de 2013 també es va celebrar una "Marxa per la Dignitat".

A Girona el gener de 2013 també es va celebrar una “Marxa per la Dignitat”.

Pa, treball, sostre i dignitat per a tots i totes, sota aquest lema, diferents organitzacions socials, polítiques i sindicals de l’Estat espanyol com també de Catalunya, volen confluir el proper 22 de març a Madrid. Es tracta d’una mobilització que vol ser unitària, contundent i continuada.

Una mobilització que unifiqui aquest “ja en tenim prou” que des de fa uns anys el poble està clamant sense obtindré cap tipus de resposta per part d’uns governs corruptes que no fan més que servir a institucions com l’FMI, l’UE o el BCE, amb l’únic objectiu d’afavorir els interessos d’uns pocs, mentre la majoria es veu, dia rere dia cada cop més ofegada, humiliada i reprimida.

Si, ho portem dient fa massa temps, ja en tenim prou! prou d’atur, d’empobriment, prou de corrupció, d’espoli social, de retallades en els serveis públics, en tenim més que prou de repressió, de maltracta, d’humiliació, de desnonaments, en tenim prou d’aquest patiment quotidià al que ens han sotmès sota les seves polítiques de desigualtat i injustícia. Volem que se’n vagin, que se’n vagin tots! PP, PSOE, CIU… i tots els governs que estiguin o puguin estar al servei dels interessos de la banca i de la Troika.

Ens sotmeten, però no estem disposats ni disposades a rebre més, els cops d’un sistema patriarcal que ens humilia i trepitja els drets de les dones, un sistema capitalista que ens fa pagar un deute il·legítim que aplica reformes laborals que no promouen més que l’atur i la precarietat mentre es mofa de la classe treballadora, un sistema que no garanteix el treball, la sanitat, l’educació, l’aliment, l’habitatge, com tampoc el dret a decidir de tots els pobles. No volem un sistema que expulsa als més debilitats i que els hi nega drets fonamentals.

Som molts i moltes els que ens resistim a assumir la conjuntura, no ens creiem que no puguem guanyar, la lluita i la mobilització, dóna fruits, Gamonal, la Marea blanca de Madrid, la lluita dels treballadors i treballadores de recollida d’escombraries de Madrid, d’Alacant entre d’altres en són un bon exemple.

Des de Catalunya, ja fa un temps que s’està treballant i organitzant la marxa de la dignitat per tal que el màxim de persones possibles puguin anar a Madrid i participar d’aquesta gran mobilització. A més, es volen dur a terme diferents actes previs, per tot el país, com altres marxes, dinars populars, concerts…

Hi ha previstes dues dates de sortida amb autocar des de Barcelona, el 20 i el 21 de març. Aquelles persones que decideixin marxar el dia 20 podran fer un tros de recorregut de la marxa que va des de Torrejón fins al centre de Madrid, la resta, arribarà el dia 22 directament a la ciutat. D’altra banda, s’ha elaborat un model d’inscripció on hi ha diferents possibilitats en quan a transport i allotjament entre d’altres.

Mireia Herrera és membre del sindicat IAC.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×