Agenda

La mobilització popular atura el desallotjament del bloc de Salt

25/10/2013

Òscar Simón

Bloc Salt

Ahir a la tarda centenars de persones ens vam trobar a Salt responent a la crida de la PAH per evitar el desallotjament del bloc de Salt. Un edifici recuperat per a ús social per la PAH i els moviments socials de Girona la darrera primavera.

Arribo tard quan ja ha començat el concert de Gossos, segueix Amparo i després Lágrimas de Sangre. Intervé l’Adrià A. recordant el moviment V de Vivenda i la reclamació de que tots els pisos buits propietats de bancs passin a formar un parc públic d’habitatges de lloguer social i recordant que en la batalla per garantir el dret a l’habitatge, recuperar per a l’ús social els habitatges de la SAREB i en especial el bloc de Salt constitueix la punta de llança.

Pau L. citant a un autor anglès “conservador”, segons les seves pròpies paraules, defensa el dret a revoltar-se contra el mal govern i anima a acabar amb els imperis. L’ambient és molt maco, de fraternitat, molta gent de la CUP ens trobem per allà i d’altres organitzacions i moviments fins i tot un company bomber de Cornellà. A l’hora de dormir comprovem, de nou, que les companyes de la PAH estan molt ben organitzades, ens indiquen que anem al primer tercera. L’edifici es troba en molt bon estat, per no dir nou, i net. Ens ajuntem 12 persones al menjador i unes 10 a l’habitació, a cada pis es repeteix el mateix fins a superar les 700 persones dormint segon ens diuen. Em ve al cap allò de “la nostra millor arma la solidaritat”.

Un nodrit grup es queda de guàrdia a les diferents portes. Al menjador-dormitori som gent de les comarques gironines, de França i Madrid. A les 6:30h sona el despertador, unes quantes hem de marxar a la feina.

En arribar a la feina m’assabento que el tribunal de drets humans d’Estrasburg ha paralitzat el desallotjament. Això és una mitja veritat i ja sabem que aquestes són les pitjors. En realitat l’estratègia de la PAH, primer mitjançant la ILP, els escraches i desprès l’obra social (ocupacions de pisos buits propietat de bancs rescatats amb diner públics) és la que ha aturat aquest desnonament i més de 800 anteriorment.

La mobilització sostinguda de la PAH ha centrat el debat polític en el dret a l’habitatge i en aquest moments específicament en la SAREB o banc dolent. Aquest banc finançat amb diners públics ha comprat pisos invendibles i sòl (in)edificable de bancs. Tan sols a Catalunya té un mínim de 8000 habitatges. O sigui el govern disposa de 8000 habitatges buits pràcticament llestos per entrar a viure i enlloc d’ajudar a la gent que ho passa malament, el govern de Rajoy, sense que en Mas digui res diferent, prepara un mecanisme per vendre’ls a grans capitalistes, els anomenats fons voltors.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×