Agenda

La por canvia de bàndol: el com i perquè de la llei mordassa

14/12/2014

Juanjo Moreno Txeca

LE

Des de l’estiu passat s’està gestant una llei que contra totes llums es presenta com “Llei de seguretat ciutadana”, i que com bé comentava Adelina Cabrera en el seu article d’aquest estiu no és més que una mordassa perquè els ciutadans i ciutadanes, a més d’haver de patir el maltractament vexatori de les polítiques de retallades i austericidi imposades per la troica i el beneplàcit dels seus servents del govern estatal, no puguin ja ni tan sols exercir la llibertat d’expressió mostrant el seu rebuig i oposició, així com manifestar públicament i donar difusió a aquesta protesta.

Doncs ja ha arribat el dia 11 de desembre i ha estat tramitada a nivell parlamentari. El corró absolut del PP ha fet que gairebé sense atendre esmenes correctives per parts de les altres formacions polítiques de l’Estat espanyol, l’hagi posat en funcionament, i per fi els nostres autoritaris governants (per poc temps) compten amb una llei que limita la protesta social mitjançant la imposició de la por més pura i dura, por que ens retrotrau a èpoques anteriors de la nostra història recent, èpoques fosques plenes de vilesa, acarnissament, i repressió als i les més febles i no afins al règim. No cal equivocar-se per molta por que vulguin infondre’ns, aquesta llei no és més que una mostra evident de la seva debilitat, la defensa dels seus propis interessos en contra dels de la majoria de la ciutadania i la seva inoperància per fer front amb valentia a les garanties socials que un govern responsable hagués dut a terme, i que a més com gairebé tot el que fan tindrà el seu efecte bumerang. Ja els picarà al clatell, és només qüestió de temps.

Aquesta llei, intenta infondre amb un estat de por permanent a la repressió, i per això compta amb tres eines principals:

1.- Repressió econòmica: Mitjançant multes desproporcionades a persones i col·lectius per infraccions que en comparació amb un altre tipus d’infraccions (delictes o faltes) molt més greus establertes en el codi penal, fa que per exemple un homicidi imprudent o una agressió amb temptativa d’homicidi tingui sancions econòmiques més baixes de convocar una manifestació que ells poguessin interpretar amb aquesta llei com “il·legal”.

2.- Criminalització de la protesta social: Amb aquesta mesura passen a ser considerats delicte molts tipus de protesta pacífica que fins ara són considerades DRETS FONAMENTALS dels ciutadans, augmenten els anys de presó i el nombre de conductes que es consideren infraccions, com la resistència pacífica a l’autoritat, que pot comportar fins a 9 mesos de presó i fins a 30.000 € de multa.

3.- Impunitat policial: Amb aquest últim punt doten gairebé de poder absolut als agents dels cossos de seguretat de l’estat de manera que, si bé han d’estar al servei de la ciutadania, els serveix per convertir-los en gossos de presa que actuïn com escut entre ells i els ciutadans. Per a això s’estipula:

– Prohibició de gravar als cossos de seguretat de l’estat en el “exercici de les seves funcions” (amb l’important que són aquests documents gràfics com proves en cas d’abús, ara no només es desestimarien, sinó que incorreria en delicte la persona que les aportació) i/o compartir i/o difondre-les.

– Es duplica gairebé el nombre de infraccions administratives que constitueixen comportament delictiu, quedant a disposició dels cossos l’enjudiciament d’obrir causa per aquestes infraccions, en lloc del poder judicial.

– El testimoni dels agents compta amb presumpció de veracitat, el que digui un agent de la llei val més que el que al·legui un ciutadà, ciutadana o col·lectiu. Com perjudici afegit queda fixada en la redacció d’aquesta llei un marge d’interpretació de la mateixa molt alta, de manera que atorga un veritable xec en blanc als jutges i forces de seguretat de l’estat per exercir un veritable estat policial.

El dret a reunió considerarà il·legals les concentracions o manifestacions que no hagin estat comunicades prèviament a les autoritats, i participar-hi comportarà sancions que són absolutament desproporcionades i dignes de la més bananera de les repúbliques bananeres existents, contradient a la ja injuriada constitució espanyola, que recull el dret a la manifestació “espontània” i la llibertat d’associació en les mateixes, així com també a la carta de drets humans fonamentals.

Les sancions per convocar o difondre informació sobre una concentració o manifestació d’aquestes característiques que considerarien “il·legals” podria arribar fins als 600.000 € i una pena de fins a un any de presó.

Es considerarà violenta una manifestació en què unes poques persones es comportin violentament, de manera que boicotejar una manifestació pacífica perquè fracassi com a tal i la seva dissolució usant la força serà més fàcil que mai, fins i tot pels mateixos agents que s’infiltren en elles i generen aquestes situacions amb aquesta finalitat.

Per posar la cirereta, i com no podia ser d’altra manera, el govern espanyol si pot superar-se ho fa amb nota; a última hora han inclòs una esmena a la llei, que autoritza les devolucions “en calent” de les persones migrades que tracten d’entrar per les nostres fronteres de manera desesperada i que ells consideren il·legals.

El PP en el seu afany per emfatitzar la “necessitat” d’aquesta llei falseja fins i tot les dades del seu ministre d’interior Jorge Fernández Díaz, ja que si bé ell catalogava de violentes 72 manifestacions a 3 anys de govern popular, el PP eleva aquest nombre fins als 1000 sense cap altra explicació, xifrant també en 865 ciutadans i ciutadanes ferits de diferent consideració, també 618 policies nacionals i guàrdies civils ferits, i un cost de reparacions personals i efectes de mobiliari urbà de 47,5 milions d’euros.

No callarem, no ens pararan; ara més que mai cal sortir a cridar per la nostra llibertat i drets, fins que els ressonin en somnis les nostres veus i no els deixin dormir, estan sentint el nostre alè en els seus clatells, i si no que es vagin preparant per a un veritable col·lapse del sistema judicial i d’instal·lacions penitenciàries, perquè no ens rendirem en la recerca de justícia i democràcia real.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×