Agenda

La ruptura es fa als carrers

23/03/2015

Àlex Rosa

marxes21m2015

A la mobilització del 21M, amb el lema de “Pa, treball, sostre i dignitat”, es van poder sentir moltes veus d’arreu de l’Estat espanyol a Madrid exigint dignitat per a la classe treballadora.

Per segon any consecutiu, més de 300 organitzacions sindicals i socials hem aglutinat milers de persones que han arribat a peu a Madrid organitzades en 9 columnes diferents. A les 18h, la marxa va arribar al seu destí a Plaza Colón, on una representant de cada una de les comunitats autònomes de l’Estat espanyol va proclamar, demanar i exigir, la finalització d’un sistema caduc i corrupte que ens oprimeix cada dia més.

Per Catalunya, Marina Pérez, membre d’En lluita entre d’altres moviments, ha destacat una gran llista de reivindicacions de les classes populars de Catalunya. Abans, però, ha fet una breu contextualització de l’estat de crisi a Catalunya: tancament de plantes senceres d’hospitals, el desmantellament del sistema públic educatiu i els serveis socials integrals. Els governs neoliberals imperen en el nostre sistema venent el que hem construit amb suor i esforç al llarg dels anys. Reclamem dret a decidir i volem ser lliures però no compartim la seva llibertat, la que busca una esquerda social externalitzant tots els serveis bàsics, privatitzant-los en detriment de la qualitat del sistema públic en general i posant les classes treballadores al seu ordre i servei.

Pérez ha exposat que, davant la greu situació que estem patint, no ens hem aturat des de la primera Marxa de la Dignitat. Des dels moviments socials hem començat a crear la ruptura amb el règim del 78 presentant al Parlament de Catalunya Iniciatives Legislatives Populars, com la ILP d’habitatge o la d’Educació. Unes iniciatives preses, decidides i consensuades des dels pobles i barris.

Tots els moviments han vingut acompanyats de protestes continuades que han estat reprimides pel poder. Per això, des de Catalunya es demana a la resta de l’Estat solidaritat amb el dret a decidir el nostre destí. Les protestes dels darrers temps a Catalunya no només han comportat rebuig des del poder sinó que han provocat repressió, de la qual en destaquem la darrera sentència que condemna a tres anys de presó a vuit companyes que protestaven al setge al Parlament el 15 de juny de 2011. Front a això, diem ben alt que “Jo també estava al Parlament i ho tornaria a fer”. També hem demanat solidaritat i hem mostrat el total rebuig a la corrupció de Convergència i Unió i a la màfia catalana liderada, entre d’altres, per la família Pujol.

Un altre punt important de la nostra veu ha estat la declaració antifeixista del poble català i afirmem que, amb moviments com la Marxa de la Dignitat, posarem fi al feixisme, a la corrupció, a l’opressió del règim i destaquem el 21M com a pas decisiu cap a una gran vaga general la propera tardor. Una vaga per llançar un missatge a qui aspiri a governar: “Som aquí per controlar, estem mobilitzades i organitzades i, des del carrer, us marcarem l’agenda”.

La finalització de l’acte també ha estat pacífica, com el tarannà de tota la jornada. Malauradament, com ja ens tenen acostumades els conductors de la manipulació periodística, intentant transmetre la voluntat de violència, minuts abans de la retransmissió en directe dels serveis informatius, la policia ha atacat brutalment companyes que quedaven als voltants. Prop d’una vintena de persones han estat detingudes, tres de les quals eren menors d’edat. A aquests fets destaquem que, una vegada més, no quedarà impune el seu ús de la força i defensarem la llibertat de les persones. Som aquí per aturar el poder i juntes, amb constància, aconseguirem fer fora la màfia dels nostres governs.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×