Agenda

Les marxes de les ILPs manen

19/09/2015

Marina Pérez

cartellgen

Des de la PAH, l’Assemblea Groga, la comissió promotora de la ILP d’educació, la Marea Bàsica, la Marea Blanca a finals dels curs passat es va començar a treballar per tal d’organitzar una mobilització a l’inici de curs. Una mobilització que per una banda ajudés a situar a l’agenda política una sèrie de reivindicacions, però no una sèrie de demandes abstractes, sinó formulades pràcticament, ja sigui en format d’Iniciativa Legislativa Popular, o en decàleg de mesures com el cas de la Marea Blanca. Des del 15M passant pel moviment pel dret a la lliure determinació de Catalunya el poble català ha demostrat sobradament que vol i sap com autogestionar les seves necessitats.

El 18 de setembre tres columnes (treball, habitatge, educació) van sortir des de 3 ciutats significatives per aquestes lluites: Des de Sant Vicenç dels Horts per la seva lluita contra l’atur amb les assemblees d’aturats del Baix Llobregat, Sabadell on la PAHC i la seva obra social ha recuperat ja 4 blocs d’habitatges i des de Mataró, capital del Maresme, comarca que està destacant en la seva lluita contra el tancament de línies educatives públiques i pel dret a l’alimentació dels infants. El mateix 18 es celebraran actes reivindicatius i festius i es farà nit a Cornellà a Ripollet i Badalona per sortir al dia següent per confluir totes les columnes a les 13h a l’Arc de Triomf, des d’on anirem en manifestació fins a la Plaça de Pla de Palau. Aquí tindrà lloc un dinar popular a càrrec de la comissió de cuina del 15M. De 16 a 18h tindran lloc 3 xerrades simultànies, una sobre sobirania energètica (Xarxa per la Sobirania Energètica), una segona sobre sobirania alimentària (Som Lo Que Sembren), plataforma durant el 2008 va recollir 105.895 signatures per fer un llei sobre els transgènics. Aquesta ILP va ser rebutjada amb esmenes de la totalitat defensades per CiU, PP i PSC. I una 3a xerrada sobre el deute, el TTIP i la sobirania econòmica a càrrec de la (Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute).

A les 18h la coral dels iaioflautas obrirà l’acte reivindicatiu on participaran les diferents lluites que organitzen la marxa, així com d’altres col·lectius en conflicte.

A les 19:30h començarà un concert amb la cantaurtora Rosa Sánchez, i els punxa discos Sonidero Viral.

https://ilpsenmarxa.wordpress.com/

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×