Agenda

Mantenir el carrer bullent com una olla

22/10/2015

Marina Pérez

el carrer bullent

Les Marxes de la Dignitat, que es venen mobilitzant sota el lema “Pa, treball, sostre i dignitat”, han convocat accions territorials descentralitzades a 13 comunitats autònomes, que entre el 22 i el 24 d’octubre esperen la participació de gran quantitat de moviments socials, assemblees i col·lectius diversos per omplir de nou els carrers de lluita i protesta social.

Avui s’han ocupat espais públics, s’han fet actes reivindicatius i aquesta tarda s’espera una gran manifestació a Madrid, a les 19.30h amb columnes que sortiran de diversos punts i confluiran a la Plaça del Sol.

A Barcelona, s’ha aprofitat aquest dia de lluita per fer una roda de premsa i convocar a la “cassolada” i manifestació que tindrà lloc el dissabte 24 a les 18.00h a Plaça Catalunya.

La roda de premsa s’ha realitzat davant la que en el seu dia fou la “tenda ocupada” del col·lectiu de treballadors/es en vaga de Movistar i empreses subcontractades, a Portal de l’Àngel, en ple centre turístic de la ciutat i com a lloc simbòlic de la solidaritat i la lluita dels col·lectius. Després de llegir el manifest s’ha entrat a la Agència Tributària de Barcelona, per assenyalar les conseqüències nefastes de la privatització, ja que aquest és un edifici públic que ja està en mans privades. Allà s’han cridat lemes com “La violència és, no arribar a fi de mes” o “No a la privatització” i s’ha explicat a les companyes treballadores de l’oficina la importància de denunciar la pèrdua de drets col·lectius.

A l’acte, amb una vuitantena de participants, hi han estat presents gairebé totes les lluites i moviments socials, des de la lluita feminista, la defensa de les pensions, les assemblees de persones en situació d’atur, la marea blanca, l’Assemblea Groga i la ILP d’educació, Papers per tothom, Pobresa zero, Renda Garantida, Tanquem els CIE’s, Lluita de treballadors/es que van participar a la vaga de Movistar i NO al TTiP.

Una plural representació que posa de manifest els col·lectius, entitats, sindicats, plataformes i moviments socials que, des de la base, segueixen veient la necessitat d’autoorganitzar-se i mantenir el carrer viu, el carrer bullent com una olla a pressió, fart d’aquest sistema opressor per al poble, per als pobles, que es descompon a base de corrupció, privatització i aplicació de les polítiques neoliberals imperants. Col·lectius que davant un moment eminentment electoralista, mantenen el pols a les institucions i refresquen la memòria a la ciutadania, posant de relleu els drets socials que ens estan retallant i la necessitat de defensar-los de forma col·lectiva i amb la lluita organitzada i la mobilització social.

Perquè només ho farà el poble, ens veiem al #24OctSonat! Porta una cassola!

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×