Agenda

Nou impuls a la campanya #StopIslamofòbia

09/10/2015

David Karvala

Campanya StopIslamofobia

El passat dijous 8 d’octubre es va celebrar una assemblea per a posar en marxa noves iniciatives de la campanya #StopIslamofòbia, impulsada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), conjuntament amb altres entitats.

L’assemblea es va celebrar al Centre Cultural Islàmic Català del Clot a Barcelona, on hi va participar gent diversa: activistes d’UCFR i el seu moviment germà, Stop Mare Mortum, grups d’esquerres i persones a títol individual. Cal destacar, també, la forta presència musulmana, tant de persones que no pertanyen a cap col·lectiu com d’entitats religioses, culturals i socials.

La reunió es va convocar per donar resposta a una crida feta per diferents moviments a França, per tal de coordinar activitats contra la islamofòbia arreu d’Europa el 12 de desembre. Per nosaltres, aquesta data cau en mig de la campanya per les eleccions espanyoles del 20 de desembre. És per això que s’ha acordat organitzar un acte el 12-D, on es convidaran els partits polítics que concorren a les eleccions i/o tenen presència al Parlament per explicar les seves propostes per combatre la islamofòbia.

La jornada completa d’activitats, que s’havia pensat celebrar aquell dia, es posposa fins al 20 de febrer de 2016. Això dóna més temps per establir processos de confluència i col·laboració al voltant dels diferents tallers proposats que són: la islamofòbia i el gènere; el “gihadisme” i les polítiques antiterroristes; problemes per establir centres de culte; la islamofòbia i els mitjans de comunicació; polítiques migratòries; la islamofòbia i l’escola.

Per cada tema, seguint el model dels Fòrums Socials de fa uns anys, es proposa aplegar les diferents entitats i sensibilitats que existeixen al respecte dins els moviments perquè preparin el taller conjuntament. D’aquesta manera, s’espera que no es tracti només de celebrar una jornada interessant, sinó més aviat un procés de confluència i superació de les sospites que encara existeixen entre sectors de l’esquerra i dels moviments socials, per una banda, i les persones i entitats musulmanes, per l’altra.

És una trista realitat que algunes persones d’esquerres adopten la mateixa actitud davant la gent musulmana i la islamofòbia que l’extrema dreta. Amb sort, aquestes iniciatives ajudaran a promoure les posicions antiracistes defensades per altres sectors de l’esquerra –com ara En Lluita– segons les quals la islamofòbia és la forma més estesa i perillosa de racisme que existeix avui dia i que l’hem de combatre amb tota la força i unitat possible.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×