Agenda

Per respecte: feixistes, ni al Baix Penedès ni a enlloc

24/04/2016

Mireia Redondo, activista de la CGT i d'UCFR Baix Penedès

mani1

Avui dissabte 23 d’abril hem fet de la diada de Sant Jordi un dia més de lluita antifeixista. El nou partit «Respeto», fruit de la confluència entre PxC, PxL i España 2000, feia el congrés fundacional a la comarca. Després de dies sense saber on es feia, i de deu o quinze dies de campanya de rebuig a la comarca i a les xarxes, s’ha esbrinat que es feia al balneari TermaEuropa.

Des del punt de trobada, Calafell, hem anat totes juntes fins a Comarruga, on és situat l’spa, i hem fet una manifestació d’un centenar de persones des de l’estació de tren de Sant Vicenç fins l’hotel. A uns centenars de metres un desorbitat desplegament policial ens ha aturat i ens ha comunicat que no ens deixarien avançar. Hem estat cridant consignes, visualitzant el rebuig a les idees racistes i feixistes que promulguen aquestes formacions, informant així a les veïnes i recordant que sobre grupuscles com ells pesa l’ombra d’assassinats com el d’en Guillem Agulló.

Diversos assistents al congrés han sortit al balcó i ens han filmat i fotografiat. Després de desplegar unes pancartes i penjar-les allà s’ha fet un cercavila per Comarruga, doncs és important que les veïnes s’assabentin del que passa. De fet en aquest sentit s’ha fet un escrache a la porta de la casa d’August Armengol, president de Plataforma per Catalunya i membre de Plataforma del Vendrell. Calia dir que les veïnes viuen a prop d’un racista, d’un simpatitzant de les ideologies nazis i feixistes, que organitza congressos ultradretans al poble i que confraternitza amb gent com España 2000 i Pegida, que ha apadrinat l’acte i la nova formació.

Després de fer una última i breu visita a les afores de l’hotel, amb noves filmacions i fotografies per part dels integrants de Respeto, hem seguit la manifestació fins novament l’estació de Sant Vicenç. Allà algunes persones han estat identificades per la policia.

mani3

Cal destacar que durant tota la setmana s’ha estat fent campanya contra ells, al contrari del que esperaven ja que donaven per suposat que venir al Baix Penedès era venir a un emplaçament tranquil i favorable. A part de fer bullir l’olla a les xarxes i a premsa amb convocatòries i articles, el dimarts vam anar al ple de l’ajuntament de El Vendrell i vam desplegar uns papers on hi posava Per respecte, feixistes ni al Baix Penedès ni a enlloc. La reacció de l’alcalde Carnicer, del PSC, va ser primer parar el ple i més tard fer-lo a porta tancada, tenint una reacció totalment incomprensible segons el nostre parer. No pot ser que molestin tant uns papers amb una frase tant correcta i que no molesti la presència del feixisme i el racisme. També les assistents van ser identificades.

EL dijous la ANC de Calafell va realitzar un acte sobre el feixisme al segle XXI on hi vam estar convidades per a parlar-ne. Va ser un èxit d’assistència i de debat.

Per acabar, i agraint el suport rebut durant aquest dies, és important dir que avui és un punt de partida, que cal seguir picant pedra i denunciant la seva presència. Ens cal fer xarxa per a respondre, però també per a crear lligams de convivència entre veïnes per a desmuntar tots i cada un dels seus arguments populistes, és a dir, hem d’impulsar UCFR al Baix Penedès. Diguem-los que ja en tenim prou i creem espais i pobles lliures de racisme, d’homofòbia, de feixisme, de masclisme i de la seva barbàrie.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×