Agenda

Respecte de l’augment de la repressió de l’Estat

30/05/2012

En lluita Mallorca. Davant la gravetat que representa l’escalada de repressió de l’Estat dels últims dos dies des d’En lluita Mallorca volem donar tot el nostre recolzament a totes les activistes que estan sent represaliades per participar en per participar en les diverses lluites polítiques que estan tenint lloc, totes amb un important nexe comú: són lluites contra les retallades en drets socials, econòmics i culturals que ens imposa el govern central i autonòmic del Partit Popular. Mostrem la nostra més profunda condemna a la campanya de criminalització de les protestes, que està duent a terme el govern i alguns mitjans de comunicació assistencials. Una criminalització que transgredeix profundament els drets civils i polítics de les persones.

S’ha de remarcar que l’actual govern del PP ha fet cas omís als oferiments de negociació d’alguns sindicats, però també ha ignorat les protestes multitudinàries contra les retallades en educació, en sanitat, per el català i per una democràcia real.

Volem posar en evidència el gir autoritari de l’actual govern, actuant baix un interès profund ideològic i partidista. Això es reflexa en la utilització política partidista de les institucions de l’Estat com ara per exemple de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per part dels dirigents polítics del PP.

En el moment de fer públic aquest comunicat s’han produït a Mallorca:
[1] Sis detencions en relació a l’ocupació no-violenta el passat 22M de la Conselleria d’Educació de Palma contra les retallades en educació.
[2] Sis activistes imputades per la lectura d’una manifesta a favor dels drets humans en el Sahara, a la seu consular marroquí de Palma, a la que a més van ser greument agredides.
[3] Cinc dels detinguts per les manifestacions a Manacor i Bunyola en relació al #BauzàTour.

En total, i sols al llarg d’aquesta setmana, han estat 17 les activistes represaliades per la seva participació en diverses lluites socials, entre elles dos companys d’En lluita.

Aquestes situacions es sumen al marc repressiu estatal en el que també s’inclouen detencions en la lluita dels miners a Madrid, detencions a Barcelona a vaguistes per la seva participació del 29M.

Les retallades del govern no es subscriuen a l’econòmic. Van necessàriament acompanyades de retallades en drets civils i polítics. És un greu empitjorament de la ja deficient democràcia formal existent.

La realitat ens mostra com els interessos de l’1%, representats pel govern del Partit Popular, xoquen frontalment amb els interessos del 99%. Sols unint les lluites podem assolir victòries polítiques que ens condueixen a millorar la nostra qualitat de vida.

En lluita Mallorca.

—–

Estas d’acord amb nosaltres? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Pots llegir també el diari d’aquest mes En lluita

Conecta’t a les xarxes socials www.facebook.com/Enlluita | http://twitter.com/enlluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×