Agenda

Sabadell per a totes: aturem el feixisme

20/04/2016

Oriol Manzanera Vaca

Quan el feixisme colpeja, respondre és primordial. L’organització d’aquesta resposta és el que ha ressonat per tot Sabadell aquesta setmana.

23-24-a-2016

 

L’Obrera és un Centre Social Ocupat a Sabadell, un centre obert a tothom que treballa des de fa un any per la ciutat i per l’habitatge digne per tothom. En poc temps ha esdevingut un referent de les lluites socials a la ciutat i un centre on, tant el jovent com diferents col·lectius, poden realitzar activitats i organitzar-se.

Però sembla que això no agrada a tothom. Un dia d’octubre, quan s’estaven realitzant activitats dins del local, van aparèixer dos energúmens cridant consignes feixistes i mostrant una arma blanca a la gent que hi havia dins. Aquests fets no es van tornar a repetir fins a finals de març, quan  un mati van aparèixer pintades masclistes i xenòfobs, així com adhesius amb esvàstiques.

Els atacs feixistes no han quedat tan sols circumscrits al centre social. Al cap de poc temps, uns individus van insultar i increpar militants de les JERC mentre feien un mural independentista. Simultàniament, començaven a aparèixer pintades de temàtica racista i feixista arreu de la ciutat.

Poc temps més tard, quan l’Obrera es disposava a començar la seva activitat diària, apareixien a la vorera de davant 57 personatges amb estètica nazi, que van provocar i intentar espantar les persones assistents al centre. Aquest fet va desencadenar una convocatòria a través de les xarxes socials, i en poc temps es van reunir mes de 100 antifeixistes a la porta de l’Obrera. La policia les va escoltar perquè himarxessin; així es va desencadenar una manifestació improvisada per part dels antifeixistes.

Aquets fets van desencadenar una assemblea oberta a l’Obrera per decidir com actuar. El dia d’abans, però, apareixien els vidres del local apedregats i esquerdats. En aquella assemblea oberta es va decidir actuar ràpidament  i organitzar una manifestació, atès el temor que els feixistes poguessin començar a atiar el racisme i la xenofòbia contra les refugiades , tal i com estan fent les formacions d’ultradreta que creixen a molts llocs d’Europa. La voluntat és denunciar el feixisme i mobilitzar a fi i efecte d’evitar la normalització de la presència d’ultradreta als carrers.

S’entén que la problemàtica no és nomes dels afectats, ja que el racisme i el feixisme, quan colpeja, no tan sols fa mal a la persona o entitat en qüestió; també colpeja a tota la ciutat.

Per aquesta raó es convoca el dia 24 d’abril a les 17h, a la plaça Imperial, una manifestació unitària. S’hi han adherit ja més de 60 organitzacions polítiques i associacions de tot tipus, per llençar un missatge ben clar: Sabadell es per a totes les persones, per a totes les nacionalitats, per a totes les idees polítiques (les feixistes no, perquè cal tenir clar que la seva “llibertat d’expressió”  acaba en agressions i discriminació contra la resta), per a totes les orientacions sexuals. En definitiva, per tothom qui vulgui formar-hi part i respectar els demés. Perquè Sabadell ha sigut sempre una ciutat exemplar en l’acollida de persones nouvingudes, en la lluita obrera i la solidaritat humana.

Si ens toquen a una ens toquen a totes! El 24 d’abril, No passaran!

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×