Agenda

Sobre les ofenses a l’islam: Comunicat dels Socialistes Revolucionaris d’Egipte

26/09/2012

Socialistes Revolucionaris. El Moviment dels Socialistes Revolucionaris refusa completament tot atac a símbols o llocs religiosos, ja siguin musulmans o cristians. Aquests atacs només reforcen les tendències sectàries i la polarització; rompent així la unitat de les masses de treballadors i camperols, dels pobres i oprimits. Aquests atacs debiliten les lluites de les masses, la seva unitat i el desenvolupament de la seva consciència i autoorganització a la batalla contra els governants explotadors que no sols controlen els mitjans de vida, sinó també els destins de milions de persones.

També volem emfatitzar que la vertadera batalla de les Revolucions Àrabs és una batalla contra l’imperialisme dels EUA, no contra altres cultures o contra la llibertat d’expressió. Aquesta batalla no es guanyarà si no és a través de la continuació i el creixement de les lluites radicals de la gent treballadora i els oprimits contra els seus explotadors, del seu país o de l’estranger. Aquesta batalla contra l’imperialisme nord-americà no pot reduir-se a una qüestió de “xoc de civilitzacions”. Tampoc la violència d’un petit grup contra ambaixades i bases dels EUA a Líbia, Egipte i Iemen poden substituir la lluita de masses des de baix per la independència i l’alliberació nacional.

Mentre encenen la ràbia contra Amèrica, els líders dels Germans Musulmans i els Salafistes insisteixen en el manteniment de les relacions diplomàtiques, econòmiques i militars amb els EUA. Aquests, ni estan fent cap pas real cap a la fi de la cooperació amb aquest règim imperialista, ni estan fent cap esforç real per cancel·lar el vergonyós tractat de pau amb l’estat sionista, que trepitja la independència nacional. Tan bon punt que les autoritats es rentessin les mans sobre les massacres perpetrades al Sinaí, destruïren els túnels de l’assetjada Franja de Gaza; en una operació que obtingué el suport polític directe dels EUA i de Israel; a més de l’enfortiment de les relacions de cooperacions que comparteixen. Aquest incident representa un intent d’atac a les revolucions àrabs en els seus valors democràtics i col·lectius. És un cop contra el model de solidaritat entre els pobles del món en la seva lluita contra la tirania, tot just agafant forma amb aquestes revolucions, inspirant a moviments globals arreu del món.

La rabiosa retòrica i les accions que presenten el paper dels EUA a la regió com un acte d’agressió cultural i religiosa entre musulmans i cristians, o entre l’Est i l’Oest, només serveixen per desviar la ràbia dels pobles en una direcció sectària i xovinista, completament errònia.
Això és el que donarà la oportunitat als dirigents d’aquestes corrents islamistes, que no tenen cap tipus de problema en satisfer tant als EUA com a Israel, de practicar les seves arts diplomàtiques sense sentir la pressió dels carrers. Així, el Moviment Revolucionar Socialista fa una crida a les masses per a mobilitzar les seves forces i organitzar-se per a pressionar a les autoritats elegides a:

– Refusar de front tota ajuda militar nord-americana i parar totes les formes de cooperació amb les seves forces armades.
– Cancel·lar els acords de Camp David d’un cop.
– Donar suport a la Resistència Palestina, de totes les formes possibles.

Socialistes Revolucionaris, organització revolucionària Egípcia.

—–

Estas d’acord amb nosaltres? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Pots llegir també el diari d’aquest mes En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×