Agenda

Som Poble comença a caminar al Vendrell

18/12/2014

Joan Caralt Escamilla

som_poble_vendrell

El passat divendres 12 de desembre es va presentar de forma oficial la candidatura unitària Som Poble al Vendrell, formada a partir de les converses i el treball comú de la CUP, el Procés Constituent i EUiA per a bastir un projecte d’esquerres i rupturista a la Vila del Vendrell. Aquest projecte te clara vocació municipalista i vol anar mes enllà del fet de presentar-se a les eleccions i obtindre representació, ja que es concep que el projecte sigui un revulsiu per a la visa social i política del municipi.

L’acte va constar d’una performance, uns parlaments i un vídeo de presentació molt emocionant, la sala del Centre cívic l’estació del Vendrell es va omplir de persones interessades en saber més sobre el projecte.

La sensació que planejava en l’ambient es que aquest acte havia de suposar un punt i seguit en el llarg camí per aconseguir canviar les coses a la Vila del Vendrell, una capital de comarca especialment castigada per l’atur i el racisme, que restava orfe d’una alternativa política clara que aglutines almenys una part molt important de l’esquerra social del municipi.

Ja fa un temps que les diferents comissions de la candidatura estan treballant, involucrant tant persones de les diferents formacions com persones a títol individual. Així doncs la presentació de la candidatura només ha estat el resultat de un treball que s’ha dut a terme des de fa mesos.

No es la primera vegada que molts dels involucrats amb la candidatura SOM POBLE intentem l’assalt a les institucions municipals (des de les organitzacions polítiques que hi participem sempre hem realitzat política, denunciant el govern municipal, proposant, creant teixit popular, etc..), La CUP del Vendrell ja ho va intentar al 2011 i EUiA tambè ho va fer, junt amb ICV. La diferencia es que en aquesta ocasió es mes urgent que mai, davant la situació actual d’espoli dels nostres drets socials i econòmics, i que el context ens es molt més favorable, bufen temps d’unitat i radicalitat des de la base, a més del ja tradicional descrèdit de la classe política tradicional, però això no treu que el repte sigui immens i que ens els convulsos mesos propers, enmig d’unes mes que probables eleccions anticipades i la continuació de la prepotència del PP i CIU ens els respectius governs, caldrà tota la nostra intel·ligència, entusiasme i força per tirar endavant la proposta.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×