Agenda

Tombem la Reforma Laboral: Vaga General el 29M i més enllà

30/03/2012

En lluita. Com es preveia des de fa unes setmanes, CCOO i UGT han convocat Vaga General pel 29 de març en contra de la Reforma Laboral. Aquesta convocatòria era cada vegada més necessària i urgent en front l’allau de retallades i la incessable pujada de l’atur. La Reforma Laboral representa l’atac més gran des de la Transició als drets de la classe treballadora. Implica unes reformes al mercat laboral que són el paradís a la terra pels empresaris: acomiadament quasi gratuït, poder per rebaixar els sous unidireccionalment o poder per saltar-se els convenis col·lectius, són només algunes de les retallades brutals en drets laborals. Per si fos poc, les retallades d’avui només són la punta de l’iceberg del que vindrà demà.

El 29 de març ha de ser un gran dia d’acció col·lectiva, d’aturar l’economia i de mostrar que són les persones treballadores qui fan funcionar la societat, mostrant el potencial que tenen per aturar les retallades. No obstant, és molt possible que un sol dia de Vaga General no serà suficient per aturar la Reforma Laboral. La lluita sostinguda i en molts casos victoriosa de la classe treballadora grega ens ha de servir d’exemple.

És per això que des del moviment sindical i els moviments socials hem de reclamar a les direccions de CCOO i UGT que vagin més enllà. És necessari un pla de lluites sostingut en el temps. Moltes persones estan disposades a lluitar, però només si veuen que la lluita i l’esforç serviran per aconseguir victòries. Al mateix temps, hem de mantenir el camí de la mobilització més enllà del 29M. Si les direccions de CCOO i UGT tornen a la taula de negociació el 30 de març per a retocar la Reforma Laboral, serà un error. La pressió del moviment i les demandes del 29M tenen que ser clares en aquest sentit: retirada total de la Reforma Laboral i no obrir unes negociacions incapaces d’evitar les retallades, sinó només de maquillar-les.

Els 20 dies que hi ha fins la Vaga General han de ser un compte enrere de preparació. Fa falta convocar assemblees als centres de treball per a preparar el 29M i també per veure com donar continuïtat a la mobilització. Al mateix temps, es necessari estendre la mobilització als barris i a les facultats, on és possible fer convergir l’ambient i el teixit creat pel moviment 15M i el moviment estudiantil amb una acció tant potent per part de la classe treballadora –entesa en el seu sentit més ampli, abastant estudiants, persones precàries, jubilades, treballadores domèstiques migrades…– com és una vaga general.

Hem d’assegurar-nos que la Vaga General del 29M sigui tot un èxit. Les condicions estan més que donades. Aquest dia, la gent assalariada, les persones desocupades, les que pateixen la precarietat, hem d’inundar els carrers, col·laborar als piquets, en resum, actuar com una sola classe: o ells o nosaltres.

Les vagues generals ens permeten superar les divisions que el propi sistema planteja per a dividir i debilitar les resistències; d’altra banda, aquest dia afloren les contradiccions que el sistema intenta emmascarar.

Alhora, com En lluita, ens sumem a les convocatòries realitzades pel diumenge 11 de març, esperant que siguin una bona preparació per a l’acció i mobilització de masses que necessitem.
El missatge ha d’ésser clar: el 29M només serà el primer pas.

En lluita, 10 de març 2012

—–

Estas d’acord amb nosaltres? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Pots llegir també el diari d’aquest mes En lluita

Conecta’t a les xarxes socials www.facebook.com/Enlluita | http://twitter.com/enlluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×