Agenda

Un mur de solidaritat per Alfon

18/06/2015

Redacció En lucha Madrid

Recollint a Madrid un dels millors instruments de resistència pacífica des d’Euskal Herria, el mur humà, s’ha fet front des de la parròquia de San Carlos Borromeo del barri obrer de Vallecas, a l’ordre que decretava l’ingrés immediat a presó del company Alfon.

Alfonso Fernández, Alfon, va ser detingut a la vaga general del 14 de novembre de 2012 i acusat de portar una motxilla amb material explosiu. En tot moment Alfon va negar els fets, el seu advocat va insistir en la seva innocència, en el trencament de la cadena de custòdia de les proves i en altres irregularitats del procés. Finalment el 8 de gener d’aquest any va ser condemnat a 4 anys de presó, només basant-se en el testimoni policial.

El judici a l’Alfon és un “judici polític” com molt bé assenyala la seva mare: “a l’Alfonso se l’ha utilitzat d’exemple per intentar acovardir a la joventut més combativa procedent dels barris obrers de Madrid”. La petició del fiscal, que encara era més gran que la desorbitada sentència final i la manipulació orquestrada pels mitjans de comunicació per criminalitzar a la joventut vallecana i condemnar-lo abans del judici, són mostres de l’orientació del procés.

El cas de l’Alfon, com molts altres processos contra activistes socials a l’estat espanyol, són la bestreta de la Llei Mordassa, que serà previsiblement publicada al BOE l’1 de juliol i que ens portarà molta més repressió. Hem de reconèixer que a l’Estat espanyol hi ha persones preses per la seva ideologia, són preses i presos polítics. Les persones empresonades aquests últims anys responen a totes les ideologies de l’espectre de l’esquerra, però el que tenen en comú és que han estat detingudes per ser lluitadores, activistes socials que es manifestaven en diferents circumstàncies contra les conseqüències de la crisi capitalista.

Aquestes preses i presos, són les nostres preses. Cal reforçar la solidaritat i demanar sense descans la seva absolució i llibertat. Com ens han relatat les companyes d’En lucha presents en el lloc de la detenció de l’Alfon, la resistència pacífica i la solidaritat han marcat els esdeveniments, tot i que durant tota la tarda la policia intentava provocar a les persones allà congregades. L’Alfonso havia estat posat en recerca i captura per la policia, quan se sabia perfectament que era a Madrid, novament mesures per generar sensacions, perquè sembli més perillós, per criminalitzar. Però Alfonso estava al seu barri, Vallecas, i no molt lluny de casa. Acompanyat per la seva gent i tanta gent solidària, s’ha lliurat sortint d’un mur humà d’amistat i compromís.

La lluita segueix i volem que hi torni aviat.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×