Agenda

Després dels atemptats de París: no al racisme i les guerres imperialistes que alimenten l’horror

15/11/2015

En lluita

Le-bilan-encore-provisoire-des-attentats-a-Paris

La massacre de París ha estat horrible. Tota la nostra simpatia està amb les víctimes i els seus familiars i amistats.

Però no hem de permetre que aquesta atrocitat sigui utilitzada com a combustible del racisme i la islamofòbia.

Les persones racistes i la dreta intentaran utilitzar aquestes morts per justificar més intervencions imperialistes i avivar la islamofòbia. No hem de permetre’ls que explotin aquest discurs per donar impuls a l’extrema dreta.

Alguns polítics intentaran posar més barreres enfront de les persones refugiades. Hem de recordar que aquestes persones estan fugint de la violència i de la guerra. Elles no han perpetrat l’assassinat, són les víctimes d’aquest.

En aquests temps foscos, diem, més que mai, que totes les persones refugiades són benvingudes. Cal obrir les fronteres.

No hi ha excusa per a les massacres de persones innocents a París. Aquests assassinats no són sota cap punt de vista un atac contra l’imperialisme o el capitalisme. Només faran la vida més difícil i més perillosa de les persones musulmanes, negres i asiàtiques. I donarà ales a qui desitja la guerra.

No hi ha cap excusa, però sí hi ha un context per allò succeït. Dos segles i mig de colonialisme i imperialisme han deixat un amarg llegat d’odi contra Occident a bona part del món. Més de 15 anys de “guerra contra el terror” han acabat provocant la mort de més d’un milió de persones assassinades i milions que han hagut d’abandonar les seves cases. Era evident que hi hauria una resposta.

L’horror a París del passat divendres es repeteix en una base brutalment regular a l’Iraq, Síria, Afganistan, Palestina i Iemen. Els governs occidentals o els seus aliats han trencat aquestes societats i presidit les massacres. La intervenció occidental i el seu suport a la contrarevolució al món àrab ha produït l’Estat Islàmic. El pla de França era bombardejar Síria i l’Iraq durant aproximadament dos mesos.

Quan les forces franceses van envair Mali en 2013, aquest es va convertir en el vuitè país en què els poders occidentals duien a terme accions militars en tan sols quatre anys.

En última instància, les persones assassinades a París han estat víctimes de les guerres recolzades per Occident i de la reacció que han provovat.

Més bombardejos, drons, repressió i assassinats només prepararà el terreny per a més terror com a resposta. Avui dia està clar que la invasió de l’Iraq va augmentar substancialment l’amenaça del terrorisme.

L’estat d’emergència a França autoritza el toc de queda, el registre de domicilis en qualsevol moment, la censura de la premsa, els arrests domiciliaris sense judici, la clausura de llocs públics i molt més. Res d’això portarà seguretat. Només augmenta la repressió.

Fem una crida per evitar una reacció violenta contra les persones refugiades, migrants i musulmanes. Diem “no” a la guerra de Síria o a qualsevol altra.

Així mateix, ens comprometem amb la unitat internacionalista de la lluita de classes contra l’imperialisme i un sistema capitalisme que crea les condicions per sembrar horror, com hem vist a París.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×