Agenda

En lluita: per la independència i pel canvi social, apostem per construir la Unitat Popular

08/01/2016

Davant la campanya d’acusacions encetada pel diari digital El Món (03/01/2016) i de la qual s’han fet veu nombrosos comentaris a les xarxes socials, inclosos els de l’alcalde cupaire de Viladamat, Robert Sabater (06/01/2016), com En lluita volem manifestar que:

1. En lluita portem més de 8 anys participant i construint les CUP com a projecte independentista i anticapitalista, especialment des d’una òptica municipalista. El nostre compromís amb la independència, entesa com un procés d’emancipació imprescindible per avançar en l’alliberament social, és anterior a la mediatització de l’anomenat Procés Sobiranista, a les grans mobilitzacions i a la renúncia de la via autonomista per part d’un sector de la classe dirigent catalana. Una cerca ràpida al nostre web confirmarà aquest ferm compromís.

2. Les acusacions que se’ns fan no només són falses, sinó contradictòries entre elles. Així, s’acusa a tres organitzacions que participen al Grup d’Acció Parlamentària (GAP) amb dret a vot de ser “paràsits” sense cap força política ni numèrica però al mateix temps d’haver segrestat l’organització i forçar el NO a investir. En aquest sentit, d’entrada cal dir que el sistema de presa de decisions de l’òrgan Consell Polític+GAP és aquell del qual s’havia dotat la organització, i que si es vol revisar no pot ser de manera retroactiva sinó que haurà de ser de cara al futur, a la qual cosa estem disposades si es considera necessari.

A més volem assenyalar que 29 de 57 vots de les assemblees territorials de la CUP i 7 vots de les 11 organitzacions que conformen la Crida Constituent van ser favorables a la postura de NO votar la investidura. Anant més al detall, de les organitzacions pròpiament de l’Esquerra Independentista van haver-hi 3 vots en contra de la investidura, 1 vot a favor i 1 abstenció; de la resta d’organitzacions va haver-hi 4 vots en contra vots i 2 a favor de la investidura. Així doncs, es pot veure a simple vista que la posició contrària a la investidura de l’actual candidat a la presidència ha sigut majoritària, tot i que per molt poc, amb independència del sector de la CUP CC que volem analitzar. Altres lectures només es poden entendre des d’una lògica conspirativa i de “cacera de bruixes” que, no cal dir-ho, no afavoreix en res a l’avenç del Procés.

3. Recolzem la posició majoritària de no investir a l’únic candidat que fins ara presentat per Junts x Sí i ho hem argumentat públicament tal i com es recull al document conjunt amb Crida Constituent i la candidatura UM9 de Ribes presentat a l’Assemblea del 27 de Setembre a Sabadell. L’argument fonamental és que considerem imprescindible mantenir la independència del moviment sobiranista respecte al lideratge convergent. La cooptació dels processos d’alliberament nacional per part de les burgesies i classes dirigents ha portat històricament a la derrota d’aquests o, en els millors dels casos, a Estats independents políticament però no econòmicament.

4.Els nostres referents teòrics són internacionals i diversos dins del marxisme heterodox no autoritari, del feminisme i del socialisme des de baix, tal i com es pot comprovar en les nostres diverses publicacions. Ens reivindiquem hereves del Bloc Obrer i Camperol i el posterior Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM), partits revolucionaris que van encarnar la tradició comunista i confederal de les classes populars i treballadores de Catalunya. A més, ens organitzem a molts nivells. També internacionalment, dins la corrent Socialisme Internacional, a través de la qual des de fa dècades hem donat suport i intentat recolzar els moviments d’alliberació nacional, ja sigui a Irlanda, Escòcia, el Quebec o a Turquia amb el poble kurd, per posar exemples propers i recents.

5. Considerem imprescindible el debat i la discussió dins de les organitzacions realment democràtiques, així com la diversitat de posicions i tradicions. Considerem també democràticament necessari, una vegada acabat el debat i presa una decisió, avançar conjuntament per tal d’enfortir l’organització i avançar en els processos d’emancipació nacionals i socials.

6. Aprofitem per rebutjar el sexisme present en molts dels atacs dels darrers dies cap a la CUP CC, sota la forma de comentaris i valoracions alienes a l’activitat política que han sofert les companyes que ens representen. Tot el nostre suport i agraïment per la feina que esteu fent.

En lluita

08/01/2016

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×