Agenda

No al cop d’Estat! Lluitem per la democràcia!

16/07/2016

DSIP és l'organització germana d'En lluita a Turquia que dóna suport a l'HDP (Partit Democràctic Popular) Un partit pro lliure determinació del poble Kurd i nítidament d'esquerres

dsipbayraklar

Hem presenciat un intent de cop d’estat durant les últimes hores. Un grup dins l’exèrcit ha estat tractant de prendre el poder. Avions de les Forces Aèries han estat volant a baixa altura sobre Ankara. L’edifici de Ràdio Televisió de Turquia ha estat bombardejat. Encara se senten les explosions de bombes.

Els que tracten de prendre el poder han fet una declaració a la televisió, dient que representen les forces armades. Sembla clar, però, que són un grup específic dins de l’exèrcit.

Estem en contra de qualsevol intent de cop militar.

Els involucrats han de respondre pels seus actes.

Milers de persones han sortit als carrers per oposar-se a l’intent de cop. Ens posem al costat d’aquests milers de persones que es resisteixen a les tropes.

Mentre lluitem contra el cop d’Estat, al mateix temps hem de lluitar contra les condicions que han donat als militars l’oportunitat per a aquest intent: les condicions antidemocràtiques, les condicions de la guerra.

La lluita contra el cop ha de ser una lluita per la democràcia, ha de continuar i s’ha de convertir en una lluita contra les restriccions a la democràcia.

Aquells que volen establir una junta militar no poden guanyar!

La gent vencerà!

Comitè Central,
Partit Socialista Revolucionari dels Treballadors (DSIP), Turquia

Matinada, 16 de juliol de 2016

Article original: http://dsip.org.tr/index.php/english/889-no-to-the-coup-fight-for-democracy

Postdata:

Comentaris en un xat d’un militant del DSIP, matí del 16/07/16:

Erdogan va fer una crida a les seves bases perquè sortissin al carrer, i van ser gairebé únicament les seves bases les que van sortir. És una mostra de la polarització de la societat turca durant els últims 3 anys. Però tots els partits parlamentaris es van oposar al cop militar.

El parlament ha estat bombardejat tres vegades durant la nit per helicòpters militars, altres edificis com la seu d’intel·ligència han estat bombardejats, etc.

L’intent de cop ara està derrotat. Hi ha 194 morts en total (90 entre manifestants i policies contra el cop; 104 entre els colpistes militars). Hi ha 1.563 militars colpistes detinguts.

El DSIP no som un partit gran, i no hem pogut fer gaire aquesta nit, però vam impulsar campanyes massives contra els intents de cops militars el 2007 i 2010, així que molta gent ens respecta en aquest tema. I la nostra gent té clar el que està passant i què ens toca fer.

Més informació als webs del DSIP:

http://dsip.org.tr/index.php/english

http://marksist.org

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×