Agenda

Per l’alliberament sexual: reivindiquem l’esperit de la revolta de Stonewall

28/06/2013

En lluita

El Front d'Alliberament Gai es va formar arran de la revolta de Stonewall el 1969.

El Front d’Alliberament Gai es va formar arran de la revolta de Stonewall el 1969.

Més enllà de la igualtat legal, la igualtat real, l’alliberament de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersex (LGTBI) està lluny d’assolir-se a l’Estat espanyol.Encara segueixen produint pallisses als carrers a homosexuals, una alta taxa de suïcidis entre adolescents LGTBI, discriminació laboral per orientació sexual, perpetuació dels estereotips i l’homofòbia en els mitjans de comunicació burgesos, etc.

A més, les retallades socials estan afectant de manera especialment dura a LGTBI quan retallen ocupació pública, precaritzen les condicions dels empleats i empleades públiques (on LGTBI busquen protecció enfront de l’homofòbia en empreses privades), retallen subvencions a ONG que lluiten pels drets LGTBI o els fons de la campanyes de prevenció de la SIDA. I al mateix temps, aquestes retallades i l’atac ideològic conservador del PP reforcen la institució de la família tradicional, clau en l’opressió de la dona i LGTBI, i les illes de mercat rosa que vénen a equiparar alliberament amb poder adquisitiu.

Com veiem, l’opressió de la dona i l’opressió de LGTBI van tenir, i segueixen tenint, un fort component material i de classe. I per al seu manteniment, els que controlen el sistema s’esforcen cada dia a mantenir les divisions entre treballadors i treballadores, també en funció de la nostra orientació sexual, contra el que és molt inspirador l’enfocament de la Teoria Queer que fuig d’etiquetes.

A nivell internacional, l’homosexualitat està encara perseguida en molts països i en alguns s’està retrocedint en drets LGTBI, com a Rússia on s’ha prohibit la “propaganda” de l’homosexualitat. Alhora, el discurs i les pràctiques homòfobes d’alguns partits conservadors, com el PP, estan donant ales a la ultradreta, com hem vist recentment a França. No obstant això, també s’estan produint avenços importants en el reconeixement de drets, com l’aprovació recent del matrimoni homosexual a diversos països llatinoamericans, en més estats d’Estats Units i a França.

Des de la revolta de Stonewall a Nova York el 1969, els avenços en els drets LGTBI han estat el resultat de les mobilitzacions. Dissabte que ve, 29 de juny, sortim totes als carrers per celebrar i lluitar per l’Orgull Gai. Però més enllà d’aquest dia simbòlic, reclamem al nostre activisme de cada dia, en tots els espais de lluita on som, l’esperit radical, de masses i des de la base de Stonewall. Unim la lluita per l’alliberament LGTBI a la lluita contra les retallades, pels serveis públics, pel medi ambient, per l’alliberament de la dona, etc. I fem-ho amb un horitzó anticapitalista que ens porti a controlar les nostres vides i els nostres cossos. Perquè sense LGTBI no hi ha revolució i sense revolució no hi ha alliberament.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×