Agenda

Prou repressió a Egipte, llibertat activistes

05/06/2014

En lluita

Mahienour el-Massry, destacada activista egipcia ahora encarcelada.

Mahienour el- Massry, destacada activista egípcia ara empresonada.

El 20 de maig la justícia egípcia va condemnar a 8 activistes d’Egipte a 2 anys de presó i multes de fins a 5.000 euros per participar en una manifestació al desembre de 2013 en protesta pel brutal assassinat de Khaled Said, conegut blogger polític, torturat per la policia el 2010. Aquest assassinat va ser un element galvanitzador de la revolta que va fer fora el dictador Mubarak el 2011.

Se’ls ha condemnat sota la nova llei antiprotesta aprovada el passat novembre de 2013, com a part d’una brutal ofensiva repressiva del govern egipci contra els i les activistes que van liderar la revolució.
Entre les persones empresonades s’hi compta Mahienour el-Massry coneguda activista d’esquerres i 4 membres més de l’organització Socialistes Revolucionaris (Hassan Mustafa, Luay Gahwagi, Omar Hadiq, Islam Hasanen). Com la mateixa Mahienour declarava “L’Estat segueix imaginant que amb les seves lleis i presons es pot protegir. Però fins i tot si ens fiquen a tots i totes a la presó, la revolució continuarà.”

La contrarevolució tracta d’imposar la seva agenda a Egipte i la repressió és una de les seves armes . 18 organitzacions de drets humans d’Egipte han denunciat la sentència i l’atac al dret a la protesta . A més , les mostres de solidaritat han arribat des de més enllà de les fronteres egípcies ; a Sao Paulo fins i tot la plantilla del metro va organitzar una concentració solidària amb les persones detingudes.
En aquests moments, davant la generalització de la repressió a Egipte hem de mostrar la nostra solidaritat, que és una arma important per fer front a l’estratègia de criminalització dels i les revolucionàries per part de la classe dirigent egípcia. No deixar aïllades a les persones que van lluitar i lluitaran per la revolució és una responsabilitat col·lectiva. En aquest sentit, des d’En lluita ens comprometem a seguir denunciant els abusos a què són sotmeses les persones que es mobilitzen a Egipte i a seguir recolzant la seva revolució que també és la nostra.

En lluita, 5 de juny de 2014

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×