Agenda

Andalusia | El SAT també ocuparà empreses

31/05/2013

Per Tamara Ruiz (@Tamyson_rr). Amb la recent reocupació de la finca militar de Las Turquillas, el SAT ha aconseguit estar de nou al punt de mira de gran part dels mitjans de comunicació més conservadors de l’Estat espanyol, com ara l’ABC o Intereconomía.

Aquest tipus d’accions d’ocupacions de finques per posar en marxa formes de producció agrícola autogestionades i sostenibles ecològica i socialment no són una cosa nova per a aquest sindicat, sinó que s’emmarquen dins d’una llarga trajectòria de lluites i de combativitat heretades des dels orígens del SOC durant els 70.

Tampoc és la primera vegada que aconsegueixen sortir en aquests mitjans per les seves accions simbòliques, reivindicatives i de denúncia. El que sí que ha canviat és la transcendència mediàtica que estan aconseguint des del ja famós “assalt” als supermercats del passat estiu, així com les mostres de solidaritat i suport rebudes per gran part de la classe treballadora, el que sens dubte ha marcat un punt d’inflexió en la construcció del sindicat.

A més d’aquest tipus d’accions mediàtiques i d’autogestió, així com altres més reformistes (com la presentació d’un projecte de llei sobre el patrimoni agrari andalús), el SAT s’ha marcat com a objectiu en la seva última assemblea nacional donar suport a accions més contundents, com pugui ser el suport a l’ocupació d’empreses amb amenaces de tancament o acomiadament col·lectiu i la posada en marxa de la producció per part de la plantilla de manera ambientalment sostenible.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×