Agenda

Avortament lliure, no som recipients

09/10/2011

Per Marga Ochando. El passat dia 28 de setembre va ser el Dia internacional pel dret a l’avortament. Des de 1990, les organitzacions feministes llatinoamericanes i del Carib assenyalen en el calendari aquest dia per fer-nos partícips de la seva lluita per la legalització de l’avortament com a garantia del dret d’autonomia reproductiva de les dones, sense que interfereixi causa alguna diferent a les seves decisions personals en la interrupció de l’embaràs.

Ens enfrontem a un englobat masclista que ens bombardeja amb missatges subliminals que hem d’analitzar críticament, si no volem caure a les seves xarxes. Amb això, em refereixo als clixés que sovint arribem a interioritzar. És el cas, d’arguments tals com que el fet de no voler procrear és “egoista”. Plantejament mancat de lògica i amb una intenció clarament destructiva que situa a la dona que no desitja procrear en una situació perillosa i de marginació social.

Ens convertim així en contenidors i esclaves d’els qui exerceixen el seu poder sobre nosaltres que, atenent als seus interessos, decideixen si hem d’avortar o no. Ens correspon a nosaltres ser crítiques a l’hora de decidir ser mares sense cedir a les pressions socials, despullar-nos de les pors que ens revesteixen i fer-nos respectar com a persones davant un sistema que ens cosifica i utilitza en funció dels seus propis interessos. La nostra lluita ha de centrar-se, per tant, en els mecanismes de control social de la capacitat reproductiva de les dones.

La il·legalització de l’avortament és comparable a la pena de mort en el cas de les dones que s’enfronten al greu problema d’un embaràs no desitjat. Forçar-nos a la gestació és un acte inhumà, no som “un recipient” per a ús de l’espècie, som “persones”.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×