Agenda

Boston | Un nou impuls a la islamofòbia

01/05/2013

Redacció. Poques hores després que les bombes esclatessin en la marató de Boston, va córrer a gran velocitat la notícia d’un estudiant saudita detingut. De seguida, la majoria dels mitjans es van apressar a assenyalar al jove saudita com l’autor dels atemptats. No va ser ell, sinó dos homes txetxens de religió musulmana, de manera que la islamofòbia es va desfermar igualment.

Per Aziza Berg, del Socialist Workers Party d’EUA, la islamofòbia “és el producte directe de les intervencions imperialistes d’EUA a l’estranger” i ha servit per a legitimar “un aparell de seguretat interior massiu, sota el qual la vigilància encoberta, les persecucions i les detencions injustificades s’estan convertint en el status quo”.

Totes aquestes característiques s’han posat en evidència durant aquests dies. La recerca dels dos sospitosos va convertir la petita ciutat de Watertown en una zona militaritzada, on es tractava a tots els habitants pràcticament com a possibles combatents enemics, vulnerant qualsevol dret.
Aquesta “guerra contra el terror”, aquesta vegada en sòl estadounidenc, junt amb els tòpics contra la població musulmana que difonien els mitjans de comunicació va desencadenar nombroses agressions a persones pel simple fet de tenir ‘aspecte àrab o musulmà’.

Berg afirma que “cal desafiar tant la ‘guerra contra el terror’ com els fonaments sobre els quals es basa, entre ells, la islamofòbia”.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×