Agenda

Campanya d’En lluita | #PagarElDeute és trending topic

04/10/2012

Redacció (@enlluita). Durant més de tres hores, el passat divendres 21 de setembre, el hastag #PagarElDeute va ser trending topic a tot l’Estat espanyol. Era el tret de sortida de la campanya d’En lluita pel no pagament del deute públic. Amb aquesta campanya volem visibilitzar les nefastes conseqüències socials de pagar un deute que no ha estat originat per la gent treballadora, sinó per les grans empreses i bancs que van fer fortuna mentre durava el boom immobiliari.

Moltes persones van participar amb tuits com “Pagar el deute és l’excusa perfecta perquè les empreses ens baixin encara més els sous i ens facin treballar més hores”, o “Si pagar el deute fos bo, el pagarien els rics”. A la tarda del mateix dia, es va fer la presentació dels cartells i adhesius de la campanya. En total, són set models diferents que mostren a canvi de què paguem el deute: menys sanitat pública, més destrucció ambiental, menys educació pública, més taxes per a la universitat, més opressió per a les dones i el col·lectiu LGTB, més atur i acomiadaments, i més crisi.

Aquest va ser només el primer acte de la campanya, que continuarà amb xerrades, accions i enganxades massives de cartells i adhesius a Barcelona, Còrdova, Mallorca, Madrid i Sevilla, entre altres localitats. L’objectiu és impulsar el no pagament del deute com a eix transversal de les lluites contra les retallades. Si volem una sortida de la crisi justa per a les classes populars, no pagar un deute que no hem generat és un pas ineludible.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×