Agenda

Canvi climàtic | Cada cop més huracans i més forts

09/11/2012

Redacció (@enlluita). Després del pas de l’huracà Sandy, l’alcalde conservador de Nova York, Michael Bloomberg, va declarar que votaria per Obama per la seva política contra el canvi climàtic. Bloomberg ha encertat a vincular Sandy amb l’escalfament global, tot i que és qüestionable la política d’Obama.

Els coneixements sobre la formació dels huracans indiquen que l’origen de la seva força rau en la calor dels oceans en els que es formen. El canvi climàtic està provocant l’augment de les temperatures dels mars i oceans, en alguns punts de fins a 2 graus. Com més calents es troben aquests més possibilitats de formar huracans, i de major potència.

El canvi climàtic no només colpeja les vides de la gent amb huracans, sinó també amb altres fenòmens com la desertificació, la desforestació, la pujada del nivell del mar, etc. Es calcula que el 2010 hi havia 100 milions de persones que havien migrat forçosament per diversos efectes originats per l’escalfament global. Alguns models climàtics preveuen que en les pròximes dècades aquesta xifra augmenti fins als 250 milions.

EUA, líder en emissions de CO2, segueix sense signar el protocol de Kyoto. En el fons, es tracta d’una qüestió de competència capitalista. EUA no signa el protocol perquè la Xina no ho ha fet i no vol donar cap avantatge al seu rival. Així mateix, Obama està impulsant les energies renovables per posicionar EUA el puixant mercat verd.

—–

Estas d’acord amb nosaltres? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Pots llegir també el diari d’aquest mes En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×