Agenda

Castella la Manxa lluita contra les retallades

03/03/2012

Per Laura Freire. El passat 29 de febrer va tenir lloc la primera jornada de vaga del sector públic castellanomanxec —que coincidia amb la jornada de lluita de la Confederació Europea de Sindicats—, en resposta a l’ofensiva de la política de retallades posada en marxa per María Dolores de Cospedal.

Amb un seguiment del 40-45% entre el personal funcionari i del 80% entre interines i interins, segons fonts sindicals, i del 12,7% segons l’Executiu, ha estat considerada pel govern regional com un “absolut fracàs” que suposa un “estímul important” i un “vot de confiança” a les polítiques d’ajust de l’Executiu regional. Per part dels vuit sindicats convocants, però, la valoració és de “èxit rotund”, malgrat els “abusius i desproporcionats” els serveis mínims decretats pel Govern regional, en molts casos s’ha instat a treballar a més personal d’allò habitual, per la qual cosa hi haurà un recurs davant els tribunals.

La unitat sindical i l’autoorganització dels treballadors i treballadores seran claus per a continuar plantant batalla a les retallades del PP.

La convocatòria va coincidir amb la resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya sobre el pla d’ajust i que la Junta denomina ‘Llei de mesures complementàries del Pla de Garantia dels Serveis Socials Bàsics’, que inclou la reducció del 3% del salari de les persones empleades públiques i l’augment de dues hores i mitja de jornada laboral setmanal.

Les retallades del PP regional s’han acarnissat en Sanitat (23% de retallada pressupostària) i suposaran un gradual deteriorament de la qualitat assistencial: augment en les llistes d’espera, acomiadaments, col·lapse en l’assistència mèdica i malaltes que no poden ser hospitalitzades.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×