Agenda

CIE | Diferent nom, mateix racisme

30/11/2012

Per Albert Portillo. Els Centres d’Internament d’Estragers (CIE) són uns centres pensats per internar immigrants en situació irregular, com a mesura prèvia a la deportació. És a dir són centres penitenciaris on tenen lloc sovint tortures, maltractes policials, càstigs col·lectius, etc. A més a més, els CIEs no tenen unes condicions sanitàries mínimes. Són presons atapeïdes de gent empresonada només per no tenir el permís de residència, on et poden retenir fins a 60 dies.

Recentment s’ha aprovat un nou reglament dels CIEs que canvia el nom pel més eufemístic Centres d’Estància Controlada d’Estrangers (CECE) i que suposa una degradació dels drets de les persones internes. Les faltes que els imputin els carcellers no estan regulades enlloc, només tindran dues hores de pati, es restringeix la visita a les persones internes a dos dies per setmana, la cual cosa provoca danys psicològics per l’aïllament i el confinament sense res per a fer.

Avui en dia hi ha oficialment a l’Estat espanyol nou CIEs. Només el 2010 van ser deportades 30.000 persones, de les quals 20.000 van passar pels CIEs.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix el contingut complet del Diari En lluita d’aquest mes

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×