Agenda

Declaració sobiranista | La CUP-AE no dóna cap xec en blanc

31/01/2013

Redacció Amb les dues abstencions i un sí, la CUP-AE va voler mostrar el seu “Sí crític”. Un sí al dret a la sobirania pròpia del poble català i crític amb les retallades, amb la imposició dins el text de la declaració de sobirania de la pertinença a la UE, així com amb la negativa d’incloure qualsevol tipus de menció al conjunt dels Països Catalans. Crític també amb l’intent de CiU i ERC d’hegemonitzar políticament el dret a decidir pactant una proposta inicial a esquenes de la resta de formacions que el defensen. Ja des d’abans de les eleccions del 25N CiU ha mirat de vincular l’exercici del dret a decidir a un “govern fort” liderat per ells amb l’objectiu d’amagar rere la bandera les retallades.

El “Sí crític” ha obert debats que ajuden a visibilitzar una posició política, la de la CUP-AE, que a més de defensar el dret a decidir i la independència posa al centre del debat l’eix social o la territorialitat dels Països Catalans o la necessitat d’enfortir un moviment popular als carrers que defensi el procés d’autodeterminació.

En aquest sentit, és clau entendre que igual que ha estat el moviment popular amb les consultes i les grans manifestacions el que ha posat el dret a decidir al primer punt de l’agenda política a Catalunya, será també aquest moviment l’unica garantia d’èxit del mateix. Construir un gran bloc social i polític, arrelat a les lluites i als moviments, vinculant les demandes democràtiques nacionals amb la defensa dels drets socials i contra les retallades, és i ha de ser la prioritat comuna de tots els sectors rupturistes de l’esquerra combativa dins i fora de Catalunya.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×