Agenda

Desigualtat | Les retallades massacren l’ocupació femenina

06/09/2013

Redacció (@DiariEnlluita). Les retallades en el sector públic estan destruint milers de llocs de treball, i ho estan fent amb un fort component de gènere. Entre el segon semestre de 2012 i el segon del 2013, 197.900 persones van perdre la feina a l’administració pública, de les quals el 67% eren dones. D’aquests llocs de treball el 87% eren a temps complet.

A això cal unir la ja de per si desigual situació de les dones en el mercat laboral. De mitjana, les treballadores cobren un 22,55% menys que els seus companys masculins, una diferència que no deixa d’augmentar. A més, les dones ocupen gran part dels treballs a temps parcial. Per exemple, en el comerç minorista el 80% de les treballadores tenen un contracte a temps parcial.
Es tracta d’una tendència que apunta cap a la tornada a la llar de les dones, que, al costat de l’ofensiva conservadora del PP, amb reformes com la de l’avortament, pretenen relegar les dones al treball domèstic i de cures.

A més, les retallades en sanitat, educació i serveis públics deixa un buit en els treballs de cures que recauran sobretot en les dones. Segons algunes fonts, el valor del treball domèstic no pagat oscil·la en els països industrialitzats entre el 25% i el 40% del PIB. El treball femení no reconegut ni remunerat continua sent un dels motors del capitalisme.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×