Agenda

Economia | El PP planeja nous atacs a les pensions

31/05/2013

Redacció.A les persones pensionistes se’ls acumulen els atacs als seus ingressos vitals. Si a finals de l’any passat el PP va decidir no revaloritzar les pensions en funció de l’IPC—l’augment dels preus dels productes bàsics—, ara el Govern està apretant l’accelerador per tenir a punt una nova reforma de les pensions.

L’eix central d’aquesta reforma girarà al voltant de l’aplicació immediata del factor sostenibilitat en la determinació de la quantia de les pensions. Aquest factor substituirà l’IPC com a referència i es basa, a grans trets, en els ingressos i despeses del sistema. És a dir, com amb el deute financer, la prioritat de la caixa de les pensions serà que no tingui dèficit, i no les necessitats de les persones pensionistes.
Segons tots els primers informes, les persones pensionista cobraran menys i hauran de treballar durant més anys i cotitzar més per poder percebre una pensió. El ministeri d’Economia, per exemple, disposa d’un document de l’Institut d’Estudis Fiscals (IEF) que advoca per una retallada d’entre el 22 i el 45% per “garantir la sostenibilitat del sistema”.

Davant d’aquests atacs, a Barcelona l’Assemblea del 15M Sants i Les Corts ha iniciat la campanya #SalvemLesPensions. El tret de sortida el van donar el 22 de maig, quan unes 150 persones pensionistes es van concentrar a la seu de la Seguretat Social de Sants per reivindicar unes pensions dignes.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×