Agenda

Editorial | Tombem el govern

02/11/2014

En lluita

Veure Rajoy demanar perdó pels nous escàndols de corrupció és un exemple de l’erosió política que pateix la majoria absoluta del govern del PP. El mateix govern que va tenir el desvergonyiment de culpabilitzar a la infermera Teresa Romero pel cas de Ebola, només diu un “perdó” quan la seva gent –quadres del PP i banquers- és enxampada amb milions robats a les seves butxaques. Si de veritat volguessin disculpar-se, haurien de plegar ara mateix.

La indignació contra tot això segueix generant una explosió d’activitat democràtica a la base de la societat. Així ho demostren les 120.000 persones que van participar en els processos interns de Podem. I ho demostrarà la participació de milions de catalans al 9N, esperant que la seva veu s’escolti, diguin el que diguin Rajoy i els jutges del Constitucional. A tot l’Estat espanyol, la gent està buscant la manera d’organitzar-se i intervenir en política fent a un costat als rics i els corruptes.

Però no podem oblidar d’on prové tota aquesta dinàmica del que es podria anomenar “nova politització des de baix”. Ha estat la força de les lluites als carrers i en els centres de treball que ens ha donat la confiança per construir alternatives polítiques. Han estat el 15M, les vagues generals, les marees, les marxes de la dignitat, el que ha creat una majoria capaç de dir “Sí se puede”. Per això al mateix temps que impulsem alternatives polítiques de ruptura que serveixin per donar veu a la gent treballadora, hem de vincular aquestes alternatives polítiques a les lluites socials i sindicals perquè els avenços que donem ara en el camp polític-electoral serveixin com a reforç i retroalimentin les lluites que hem de construir.

Les lluites són el motor que canvia la consciència i ens fa descobrir que podem crear les nostres pròpies alternatives. No podem dipositar les nostres esperances només en el que sortirà a les urnes en les pròximes eleccions generals. Hi hauria tres perills si féssim això. Primer, fins a les pròximes eleccions, els capitalistes seguiran explotant, els corruptes robant-nos, i els diners públics seguirà anant als banquers. Segon, hi ha una pressió sobre els nous projectes perquè donin passos enrere en la seva radicalitat, suposadament per aconseguir una majoria àmplia. Tercer, el PP i el PSOE tindran temps per organitzar el seu pacte i continuar robant quatre anys més.

La lluita perquè caigui aquest govern ha començat i es desenvolupa als carrers. Per això la crida de les “Marxes de la Dignitat” a participar en una nova setmana d’acció a finals de novembre és tan important i hem de posar totes les nostres forces perquè sigui un èxit. El govern és feble, nosaltres tenim la força. Organitzem-nos per guanyar.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×