Agenda

Educar i lluitar en deutecràcia

30/04/2013

Per Marc Casanovas. L’Assemblea de Personal Docent Interí i Substitut porta prop d’un any lluitant per la readmissió dels 3.000 docents que han anat al carrer, per la recuperació de les nostres condicions laborals (cobrament del sou del 100%, sou de juliol, pagues extres, etc.); perquè les subtitucions es facin desde el primer dia. El règim deudocrátic que ens sotmet a la permanent tensió de pagar un deute il·legítim i impagable xoca frontalment amb els drets socials.

Per això, l’última pensada de la Rigau (el decret de plantilles) té pressa per acabar d’aplicar la LEC i bastir un sitema deprovisió de places que permeti sotmetre el cos docent al control doctrinari i a les sancions arbitraries de l’administració mitjançant direccions “profesionals” i, sobretot, que permeti desregular els drets laborals per convertir l’administració pública en una barreja perfecte de nepotisme feudal i ETT ultraliberal. Ens volen dòcils i espantats.

Però no pagarem el seu deute amb els nostres drets. Aquí i arreu de l’estat la comunitat educativa s’està organitzant i lluitant: assembles i marees, escoles bressol i escoles d’adults, AMPAs, mestres i professors, universitats… la lluita de les interines és un element central d’aquesta lluita com han demostrat els companys de València o de Murcia on s’han tancat en vaga de fam. A Catalunya cal que les substitutes sense plaça i les interines ens organitzem i fem aturar les retallades i les reformes que estan acabant amb l’educació pública i precaritzant les nostres vides.

Hem de coordinar-nos a nivell nacional per començar a preparar un calendari de de lluites i accions contundents de cara els propers mesos que es presenten crucials: cal aturar si o si el decret de plantilles que volen aprovar per l’any vinent i que acabarà de facto amb la borsa d’interins.

Però amb això no n’hi ha prou, desde l’assemblea d’interins no treballem només per fer confluir les lluites en l’àmbit educatiu sino que participem de plataformes unitaries com la del 23F (“juntes podem fem-los fora”) per aturar els pressupostos de la miseria al parlament.

La democràcia és al carrer aturant acomiadaments, desnonaments i aprovació de pressupostos… cada dia són més les lluites i cada dia es fa més palès la necessitat de la seva convergència. Els interins/es i substituts/es ho tenim clar, cal aturar la LEC i la LOMQE però cap victoria no és permanent si no lluitem per un canvi de model amb tots aquells que pateixen el règim deudocràtic. Vine a l’assemblea i lluitem plegats. No tenim res a perdre només les cadenes de la misèria i la por.

Marc Casanovas és membre de l’Assemblea de Personal Interiní i Substitut

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×