Agenda

Egipte: nova fase de la revolució

07/12/2011

Per Leo Mena. Desenes de milers de persones van tornar a ocupar durant l’últim cap de setmana de novembre la Plaça del Tahrir per exigir la fi del règim militar per part del Consell Superior de les Forces Armades (CSFA) i una transmissió immediata del seu poder a un govern civil. Però una vegada més la policia va tractar de dispersar als i les activistes. Després d’un llarg cap de setmana de lluita on va haver-hi avanços i reculades en la presa de la plaça, finalment va ser guanyada per milers de persones expulsant així a la policia.

Una vegada més la revolució ha demostrat que no s’acontenta amb un canvi de govern, exigint la fi del poder per part del CSFA, el qual manté la mateixa política repressiva de Mubarak, aprovant lleis que prohibeix les vagues i les protestes. Encara que superficialment pugui semblar que tot ha canviat, l’aparell estatal i l’economia segueix estant dominada pels mateixos governants que suposadament van ser derrotats.

Les eleccions que s’estan celebrant sota el règim militar en el moment de tancar aquesta edició només són una forma de desactivar la lluita popular. El poble treballador egipci aspira a una democràcia real sense la coacció militar i una economia al servei de les persones i no del mercat capitalista.

Les lluites dels i les treballadores egípcies no han fet més que començar. Organitzar i coordinar els comitès de lluita i les fàbriques per estendre les vagues a tot el país és l’objectiu de les i els revolucionàries egípcies. Només així podrem enderrocar la junta militar i construir un poder al servei del poble egipci.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×