Agenda

El SAT arriba al servei de neteja de la US

03/01/2012

Per Jesús M. Castillo. Diverses treballadores del servei de neteja de la Universitat de Sevilla (US), subcontractat a l’empresa Eurolimp S.A. del Grup multinacional Ferrovial, hem impulsat una nova secció sindical, la del Sindicat Andalús de Treballadores i Treballadors (SAT).

La subcontractació de serveis a la universitat pública amb l’excusa de millorar la gestió comporta un augment molt important de la precarietat laboral.

La lluita dels i les treballadores del servei de models en viu de la US és un exemple de com una plantilla unida i organitzada en un sindicat assembleari, combatiu i solidari pot lluitar eficaçment contra la precarietat laboral a les subcontractes. Després d’una campanya d’informació, mobilització i una vaga indefinida, van aconseguir un 17% d’augment de sou, entre altres reivindicacions.

L’exemple de la subcontracta de models, també organitzada al SAT, ens serveix d’inspiració. No estem disposades a tolerar favoritismes ni privilegis, retards en els pagaments de la nòmina, trasllats de centre i canvis d’horari arbitraris i sense previ avís, retallades salarials per visites al metge, etc. El nostre objectiu final ho tenim clar: acabar amb la subcontractació del servei de neteja i que la Universitat es faci càrrec de totes les seves treballadores per igual i sense precarietat.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×