Agenda

El “Tasazo” de Gallardón | La justícia no només és cega, també cara

09/11/2012

Per Albert Portillo. El PP va aprovar, al congrés, el 31 d’octubre passat un projecte de reforma del sistema judicial. Aquesta reforma suposarà, en paraules seves el “copagament judicial”, en les nostres, la privatització de la justícia.

El projecte llei preveu establir taxes judicials a les persones físiques, és a dir als i les ciutadanes. Fins ara només certes institucions pagaven algun impost per recórrer les disposicions judicials, el projecte de llei preveu estendre l’impost als particulars i elevar-ne la quantitat. Per exemple, el recurs en segona instància en l’ordre laboral costarà 500 euros, un particular que recorri una disposició injusta del Govern haurà de pagar fins a 2.350 euros…etc. En els casos de les treballadores acomiadades de manera improcedent, els arribarà a costar 1.250 euros si apel·len al Tribunal Suprem.
Així el dret a la justícia gratuïta només s’aplicarà a les persones que formin part d’unitats familiars que guanyin menys de 16.000 euros.
El projecte llei que s’està tramitant per la via d’urgència, la més ràpida, serà aprovat aquest més de novembre pel congrés.

L’encariment de les taxes coincidirà amb l’objectiu del ministre d’Interior, Jorge Fernández, de reprimir els moviments socials, que hauran de pagar més pels cada cop més nombrosos procesos judicials.

—–

Estas d’acord amb nosaltres? Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Pots llegir també el diari d’aquest mes En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×