Agenda

Els atacs del PP contra el col·lectiu LGTB

04/02/2012

Per Jesús Castillo. Les retallades socials que està engegant el nou govern del PP, juntament amb els impulsats pels governs autonòmics, afecten especialment a les dones i a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) de la classe treballadora.

Les retallades i retards en els pagaments estan afectant greument a les subvencions públiques que reben associacions LGTB a moltes comunitats autònomes. ONGs que s’estan veient obligades a reduir personal, amb la consegüent deterioració dels serveis que presten.

Entre els serveis oferts per les associacions LGTB destaca l’atenció a les persones amb VIH (prop de 150.000 en l’Estat espanyol). Les plataformes estatals han denunciat que alguns plans autonòmics de la SIDA ha desaparegut pràcticament. A això se li suma la retallada de 600 milions en investigació que podria afectar a l’estudi de la lluita contra la SIDA, així com a investigacions sociològiques relacionades amb la lluita contra l’homofòbia.

La discriminació laboral per raons d’orientació sexual impera en moltes empreses privades que s’aprofiten que sol ser difícil de demostrar. Per això, moltes LGTB treballem en el sector públic on podem fugir de la discriminació laboral per raons d’orientació sexual. Per això, les retallades en aquest sector afecten especialment a les persones LGTB, destruint ocupacions on hem adquirit igualtat de drets i una major visibilitat a l’esfera pública.

Per si tot això no fos poc, el govern del PP amenaça amb acabar amb el matrimoni homosexual. Diguin el que diguin, no és una qüestió semàntica d’anomenar-lo “matrimoni”, es tracta d’una qüestió política, de drets fonamentals i igualtat real.

Front als atacs homòfobs i les retallades socials, les LGTB hem d’organitzar-nos per fer-nos visibles i sortir als carrers per defensar els serveis públics.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×