Agenda

Escòcia | Protesta massiva per la independència

27/09/2013

Redacció (@DiariEnlluita). Més de 25.000 persones es van manifestar el 22 de setembre a Edimburg a favor de la independència d’Escòcia, el doble que l’any passat. D’aquí a un any la població escocesa votarà en referèndum si vol continuar formant part del Regne Unit.

La diversitat de la marxa va ser notòria. Convocats per la campanya “Yes Scotland”, van participar sindicalistes, estudiants, artistes, ecologistes, etc. La líder de la campanya, Elaine C. Smith, va obrir la manifestació amb un discurs en el que carregava contra el govern dels Tories (conservadors) i els banquers.

Smith va parlar sobre ”un atac a la classe treballadora” i que als polítics se’ls hauria de “caure la cara de vergonya” per permetre que la pobresa i la desigualtat hagin arribat a tal punt que un home de Shettleston, Glasgow, pugui morir abans de complir els 59 anys (en referència a l’esperança de vida).
Entre els milers d’independentistes la qüestió social va estar molt present. El secretari de la secció 2 del sindicat de correus d’Escòcia (CWU), Willie Marshall, va dir: “Estem farts dels constants atacs del govern, de les privatitzacions, que no hagin fet res per desfer-se de les lleis antisindicals. La independència és una oportunitat per canviar això”.
Per a Raymie Kiernan, la campanya per la independència d’Escòcia “pot triomfar si dóna veu al descontentament de la classe treballadora”.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×