Agenda

Estat francés | Ofensiva conservadora contra els drets LGTBI

30/04/2013

Redacció. L’Assemblea Nacional de França va aprovar el passat 23 d’abril la legalització del matrimoni homosexual. L’estat francès és el tretzè país que reconeix el dret a casar-se a les persones gais i lesbianes.
El projecte es va aprovar amb una còmoda majoria al parlament, però ha sofert l’assetjament d’una intensa campanya homòfoba impulsada per la dreta i l’extrema dreta.

La UMP de l’ex president Sarkozy ha convertit el matrimoni homosexual en el seu principal eix d’oposició, de la mateixa manera que el PSF d’Hollande ho ha exhibit com el seu principal element diferenciador respecte a l’anterior govern conservador.

Al carrer, els conservadors han tret a milers de persones en una campanya d’atacs homòfobs que ha inclòs agressions físiques a persones gais i lesbianes i amenaces de mort a representants institucionals, inclòs el president de l’Assemblea Nacional.

El principal beneficiat d’aquest ambient de crispació és el feixista Front Nacional de Marine Le Pen, que explotarà el seu discurs d’odi cap a les persones LGBT per avançar políticament.

L’esquerra francesa s’enfronta al repte de frenar als carrers a una dreta retrògrada i cada vegada més violenta.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×