Agenda

Feminisme | Unitat per frenar la reforma antiavortista del PP

06/09/2013

Redacció. El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha posat data per a l’aprovació de la reforma de la Llei de l’Avortament. “Abans que acabi octubre”, ha dit el dirigent conservador. Sobre el contingut sembla que no hi haurà moltes sorpreses. Gallardón ha sentenciat que la reforma beurà del “discurs històric del PP”.

Sí, aquest discurs històric que sosté que les dones com a màxim poden aspirar a ser mares, amb la seva corresponent parella heterosexual, és clar.
L’actual llei del PSOE contempla l’avortament lliure les primeres 14 setmanes, mentre que més endavant es requereix determinats supòsits perquè l’avortament sigui legal. A més, també permetia que a partir dels 16 anys les dones poguessin avortar sense el permís patern o matern.

La reforma, ha assegurat Gallardón, eliminarà el termini legal d’avortament lliure, prohibirà l’avortament a les menors sense permís patern o matern i instaurarà un sistema de supòsits molt restrictiu. Per exemple, el supòsit de malformació greu serà reformat per prohibir l’avortament en els supòsits de discapacitat, una categoria encara per definir, però que podria ser molt àmplia.
L’impacte que pot produir aquesta reforma en els drets de les dones pot ser molt lesiu, tal com denuncien diversos col•lectius. Julia Pérez, directora de la Unió d’Associacions Familiars (UNAF), afirma que “hi haurà desigualtats entre les dones que es puguin costejar el viatge a l’estranger i les que no. Com fa 40 anys”. El grup Feminismes Sol, sorgit arran del 15M, adverteix: “El projecte de vida que se’ns ofereix a les dones és el de la refamiliarització i el control aliè del nostre cos”.

Per frenar aquesta reforma del PP, es preveu que el proper dia 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, hi hagi manifestacions en diverses ciutats de l’Estat espanyol. La pressió que s’aconsegueixi exercir des dels carrers aquest dia pot ser clau per a l’aprovació o no de la reforma.

Per això, necessitem construir un espai i una mobilització àmplia i massiva, que pugui unir tant als qui defensa la llei del PSOE, com als que la critiquen perquè defensen el dret ple de les dones d’avortar de manera lliure, gratuïta i segura.

La llei actual no és el futur que volem totes les dones i podem discrepar. Però en allò que sí estem d’acord és que la reforma de Gallardón és el passat que volem deixar enrere d’una vegada per totes. Per això, el 28 de setembre necessitem estar totes juntes als carrers per rebutjar la reforma reaccionària del PP.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×