Agenda

Fora tropes de l’Irak, i de tot el món

03/01/2012

Per Marga Ochando. Amb la retirada de les tropes nord-americanes de l’Iraq després de gairebé 9 anys d’ocupació, el Pentàgon assegura que el cost en sang i diners va valer la pena perquè es va crear un camí cap a la democràcia. Declaracions que es corresponen amb la hipòcrita política d’Obama, tractant de justificar allò injustificable: la destrucció d’un país basada en una mentida.

El complex militar-empresarial d’EUA va accelerar una ofensiva geopolítica mundial amb la invasió de l’Iraq.

9 anys de bombardejos i d’ocuapación de l’Iraq van facilitar l’espoli de la seva riquesa petroliera amb el fals argument de capturar a Saddam Hussein. Així, l’imperialisme nord-americà va massacrar a centenars de milers d’iraquians per interessos econòmics.

Obama retira les seves tropes pels acords signats amb Bagdad, encara que assegura que EUA seguirà “assessorant” al país. Però EUA no va a reconèixer ni aquest genocidi, ni el d’Afganistan, Palestina o, el recent de Líbia.

EUA ha intervingut activament en la repressió i el control de les revolucions al món àrab. EEUU ha subministrat armes i material antidisturbi (sovint mortals) a les dictadures de la regió per sufocar la primavera àrab. També ha intervingut directament amb la OTAN a Líbia, mitjaçant els bombardejos i impulsant un Consell Nacional de Transició que ha traït l’esperit inicial de la revolta popular.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×