Agenda

FSCat: alternatives al capitalisme

04/02/2012

Per Dania Medina. Les 2.600 persones més riques i poderoses del món es van reunir el gener passat al Fòrum Econòmic Mundial, celebrat aquest any a Davos (Suïssa), per discutir l’estat mundial. A quatre anys d’una brutal crisi econòmica que ha deixat sense treball a 200 milions de persones al món, i amb ciutadans i ciutadanes que generen moviments de protesta que ocupen espais públics i de treball en molts països, alguns murmuris han hagut d’arribar a Davos.

En aquest sentit, el Fòrum Social Català (FSCat), un espai de trobada entre entitats, associacions i ciutadanes compromeses amb la idea que un altre món més just és possible, va convocar una manifestació el passat 28 de gener amb el lema “Aturem les retallades, no a la dictadura financera”. La manifestació va ser una mostra del rebuig popular a les retallades, que és quelcom que ens afecta de forma directa i imminent, i també una contestació al que en aquest moment esdevenia en Davos.

La convocatòria va tenir una de gran participació ciutadana. Unes 70.000 persones van omplir els carrers de Barcelona malgrat el mal temps. El FSCat, que fins aquest any realitzava esdeveniments on es trobaven entitats i organitzacions per exposar les seves idees i formes, aquest any ha volgut passar de la reflexió a l’acció, convocant una manifestació com a tret de sortida d’un procés més llarg. El FSCat fa una crida als i les ciutadanes, sense importar sigles ni banderes, perquè participin de forma activa en un procés que pretén crear alternatives a les retallades i a l’obsolet sistema capitalista.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×