Agenda

Gran manifestació per la nostra llengua

08/04/2012

Per Emili Menasalvas. El 25 de març de 2012, Palma va viure una de les més grans mobilitzacions que es recorda. Encara que les xifres sempre ballen i depenen de qui conta, es parla d’uns 40.000 o 50.000 assistents per part dels organitzadors i d’entre 18.000 i 20.000 per part de la policia. Fos com fos, ni el moviment “no a la guerra” ni el 15M ni les protestes ecologistes que es visqueren en relació al tema de les autopistes van aconseguir, al seu moment, una demostració de força com aquesta.

Diferents concentracions i manifestacions a diferents pobles durant la darrera setmana anaren preparant el terreny per la gran manifestació de diumenge 25 de març. La convocatòria la feren moltes organitzacions i associacions de diversos àmbits socials.

Hi va haver una contra concentració però la seva presència fou escassa i es desconvocà als pocs minuts.

Els moments més emotius es visqueren durant l’espera a Plaça Espanya on les batucades animaven l’ambient i on es formaren diferents castells humans i es desplegaren estelades i senyeres.

Tot i que l’agressió cap a la llengua és real i s’ha de combatre al carrer i a les institucions, el govern de les Illes Balears està estirant massa la qüestió lingüística per emmascarar i desviar l’atenció del vertader problema: el capitalisme i la seva crisis sistèmica.

No hem de deixar que aquestes estratègies de cortina de fum ens duguin a obviar la font principal de tota opressió a dia d’avui: el sistema capitalista. Així doncs, esperam que l’èxit d’aquesta manifestació i el de la vaga general s’estenguin per agafar el relleu i sumar totes les forces possibles, continuadament contra l’opressió i l’explotació.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×